MENU
Zesde editie van Cycle for Hope: in 48 uur Nederland rond

Zesde editie van Cycle for Hope: in 48 uur Nederland rond

13 apr

DORDRECHT – Van 22 tot 24 juni vindt de zesde editie van Cycle for Hope plaats. Drie fietstochten met één doel: samen vechten tegen verslaving. Rondje Nederland vindt als eerste plaats, van 22-24 juni. Wielrenners fietsen in team-estafette binnen 48 uur Nederland rond. De opbrengst van de sponsortocht is bestemd voor De Hoop. De Hoop biedt hulp bij verslaving en psychische problemen.

Het afzien op de fiets staat symbool voor de moeizame weg naar herstel die cliënten bij De Hoop afleggen, om los te komen van verslaving of psychische problemen. “Voor de fietsers van het Rondje Nederland geldt letterlijk: hun afzien is omzien naar anderen”, aldus Michel van Rijswoud, Projectleider van Cycle for Hope. “1200 kilometer fietsen in 48 uur, is ook echt afzien. Maar afzien met een doel: hoop geven aan mensen die vechten voor een toekomst.” Voor de meeste teams is 1200 kilometer fietsen in 48 uur voldoende afzien. Er zijn echter teams die hun grenzen nóg een stukje verder willen verleggen. Voor die teams is dit jaar een extreme route ontwikkeld, van 1400 kilometer. Voor de extra lange route geldt geen aangepaste start- en finishtijd. Michel: “Dat betekent dus heel eenvoudig: harder doortrappen. Een team moet gemiddeld minimaal 29 kilometer per uur fietsen om de 1400 kilometer in 48 uur af te leggen.”

Samen tegen verslaving
Vanuit De Hoop fietst een team mee dat bestaat uit cliënten en medewerkers. Het team haalt een minimaal bedrag van 9.000 euro op om professionele zorg voor hulpbehoevenden mogelijk te maken. Maaike: “Ik zou iedereen aanraden om mee te doen aan het evenement Cycle for Hope. Niet alleen voor de uitdaging voor jezelf, maar ook omdat je anderen helpt hun leven weer op de rit te krijgen.” Maaike heeft hulp ontvangen bij De Hoop. Na een behandeling van ruim drie jaar voor depressie, posttraumatische stressstoornis en Borderline, woont ze nu in Middelharnis. En dat gaat goed. Maaike doet mee als begeleider van Team De Hoop omdat ze als ex-cliënt weet hoe belangrijk hulp is, en ze anderen die kans ook wil geven. “Het is een geweldige ervaring. Je doet het samen en dat is de boodschap die Cycle for Hope ook uitdraagt: ‘samen tegen verslaving’."

Finish in Dordrecht
Wie de fietsers wil toejuichen, is van harte welkom bij de finish van Rondje Nederland op 24 juni bij De Hoop (Provincialeweg 70) in Dordrecht. De deelnemers van Rondje Nederland finishen gezamenlijk met de deelnemers van de Toertocht. De fietsers van deze tocht fietsen in één dag 80, 120, 160 of 200 kilometer. Net als bij Rondje Nederland is ook de opbrengst van de Toertocht bestemd voor De Hoop. De teams komen vanaf 14:00 uur binnen.

Cycle for Hope
Rondje Nederland (22-24 juni) en de Toertocht (24 juni) maken deel uit van het sponsorevenement Cycle for Hope. Inschrijven is mogelijk via cycleforhope.nl. Ook de inschrijving van de Mountainbike Marathon (MTB-Marathon), die plaatsvindt op 27-28 oktober 2017, is onlangs geopend.

Datum: 13 april 2017
Foto: C van den Berg - De Hoop
Website: http://www.cycleforhope.nl

Dit artikel delen:

Gerelateerde artikelen:

6 december 2011 De Hoop is in nood

Meer nieuws: