MENU
Wandelaars en fietsers trotseren warmte op de Posbank

Wandelaars en fietsers trotseren warmte op de Posbank

31 mei

Op zaterdag 27 mei vond de vierde editie van het Woord en Daad Posbank Event plaats. Tijdens dit evenement kwamen, ondanks de warmte, bijna 250 deelnemers naar de Posbank om een mooie tocht te wielrennen, fietsen of wandelen. De voorlopige opbrengst van ruim € 13.000,- is bestemd voor beter christelijk onderwijs voor kinderen in ontwikkelingslanden.

Het was een schitterende dag, afgelopen zaterdag op de Posbank. Alhoewel het warm was, kwamen toch veel mensen naar dit mooie natuurgebied om mee te doen aan het Posbank Event van Woord en Daad. Coördinator Wilma van der Meij van Woord en Daad: Er was voor elke wat wils, verschillende ontspannen wandeltochten waar veel gezinnen op af kwamen, en diverse fietsroutes. Vooral de wielrenroute van 100 km trok veel sportievelingen aan. Dit was tegelijk een mooie trainingsgelegenheid voor ‘


Nieuw dit jaar was het extra startpunt bij de Schaapskooi in Ede, waar meerdere mensen hun fietsroute startten. Alle routes variërend van 8 tot 100 km kwamen bijeen op meerdere rustpunten, midden in het bos, waar deelnemers een stempel konden halen en een broodje of flesje drinken kon kopen. Bij de finish was de verkoop van een lekker verkoelend ijsje erg in trek. Dit alles ten behoeve van Woord en Daad.

De voorlopige uitslag van het Posbank Event is ruim €13.000,-. De opbrengst van deze dag is bestemd voor het project ‘Geef ze een tien!’. Dit gezamenlijke project van Woord en Daad en Driestar Educatief zorgt voor beter christelijk onderwijs in ontwikkelingslanden door training van docenten en het bieden van goed lesmateriaal. Hierdoor krijgen kinderen een kans op een betere toekomst in eigen land.

Datum: 31 mei 2017
Auteur: Wilma van der Meij
Foto: Matthijs Prosman
Website: http://www.posbankevent.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: