MENU
Nicole Buch: Een dag na de overval kregen we te horen dat Menno terminaal was

Nicole Buch: Een dag na de overval kregen we te horen dat Menno terminaal was

02 okt

“Ik wilde Menno beschermen, maar ik kon hem op dat moment niet beschermen”. Dat vertelt Nicole Buch in het programma ‘Thuis’ bij de tv-zender Family7. Ze beschrijft hoe zij de overval op haar en haar inmiddels overleden man Menno Buch heeft ervaren. In hun huis werden ze ’s nachts bruut overvallen.

In de gevangenis zocht zij één van de daders op voor het programma ‘Buch buiten de bajes'. Die ontmoeting leverde een heftige emotie op, maar de dag na de overval was erger: “Een dag na de overval kregen we te horen dat Menno terminaal was, dat was voor mij veel heftiger”.

In het gesprek dat Nicole heeft met Jan van den Bosch praat ze openhartig over haar leven. “Eenzaamheid is één van de grote thema’s in mijn leven. Ik reis alleen, ik ga alleen uit eten en ik doe eigenlijk alles alleen”. Ondanks de eenzaamheid en heftige ervaringen gaat Nicole hoopvol door. In de zoektocht naar de zin van het leven zegt ze: “Ik word door vrienden een ‘hopige’ genoemd”.

Het kernwoord in haar leven is liefde. In het boek dat ze geschreven heeft over Menno schrijft ze hierover een persoonlijk woord aan Jan: 'Thuis is daar waar je liefde vindt. Liefde is geenszins vanzelfsprekend. Het is een voorrecht en rijkdom om liefde te mogen kennen, ook al is die soms tijdelijk, zo illustreert het boek. Het leven is een avontuur’.

Bekijk in het programma ’Thuis' het zeer persoonlijke gesprek met tv-presentatrice Nicole Buch, maandag 2 oktober; 21:00 uur bij Family7.
Family7 is te ontvangen via Ziggo kanaal 230, KPN/Telfort kanaal 78 e.v.a.


13-delige televisieserie ‘Thuis'

De gasten die Jan dit seizoen ontvangt zijn: Nicole Buch, Ferry en Joshua Kotadiny, Laurens van Rooyen, Jennifer Guetta-Peersmann, Ben Tiggelaar, Lineke Blijdorp, Johan Toet, Paul Donders, Leo Fijen, Carla Dik-Faber, Stefan Paas, Sonja Silva, Tass Saada.

‘Thuis'
Thuis is voor veel mensen gelukkig nog altijd de plek van rust en geborgenheid. De plaats waar het masker kan worden afgezet, mogen zijn wie je bent. Thuiskomen is dan ook veel meer dan de sleutel in het slot van de voordeur. Het is de ontdekkingsreis naar je ware identiteit, met alle ups en downs die erbij horen. Wie zijn ze? Wat hebben ze bereikt? Hoe zien ze de toekomst? Wat betekent thuis voor hen? En welke rol speelt het geloof in hun leven? In ‘Thuis' ontvangt Jan van den Bosch de gasten in zijn eigen huis in Alphen aan den Rijn, wat direct een informele en open sfeer creëert.
Family7.nl/Thuis

Jan van den Bosch
Jan van den Bosch is ondernemer en tv-presentator. Hij werkte ruim 25 jaar bij de EO en was initiatiefnemer van de EO Jongerendag. Hij is directeur van o.a. Beter-uit Reizen en presenteert de wekelijkse uitzendingen van Hour of Power op RTL5 en Family7.

Family7
Family7 is de christelijke televisiezender en te ontvangen in ca 4,5 miljoen huishoudens via o.a. de volgende kabel- en glasvezelproviders:
Ziggo: Kanaal 230; KPN & Telfort: Kanaal 78; Solcon: Kanaal 300; Caiway: Kanaal 49
Voor alle andere aanbieders en ons uitzendgebied kijk op: www.family7.nl/kabelexploitanten

Datum: 2 oktober 2017
Auteur: Family7
Foto: Arend Jan Westerik
Website: http://www.family7.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: