MENU
Bestel een gratis Bijbel in Gewone Taal

Bestel een gratis Bijbel in Gewone Taal

04 nov

Ga de uitdaging aan om in één jaar de complete Bijbel te lezen. Dit kun je in je eentje doen, maar het kan ook heel inspirerend en motiverend zijn om met een groep vrienden of bekenden Bible in One Year te gaan doen. Bible in One Year trekt wereldwijd een enthousiast lezerspubliek en is nu vertaald in het Nederlands.

Bestel hier de gratis Bijbel: > GRATIS BIJBEL

Je leest iedere dag drie Bijbelgedeelten met daarbij een praktische uitleg die de Bijbelgedeelten onder één thema samenbrengt. Deze praktische uitleg is geschreven door Nicky Gumbel, de oprichter van Alpha, en wordt aangevuld met een kort inzicht van zijn vrouw Pippa Gumbel. Je ontvangt dagelijks een e-mail met de drie Bijbelteksten en de praktische uitleg van die dag. Instappen kan op ieder moment. Na een jaar heb je de hele bijbel gelezen. Kijk hier om te weten hoe de dagelijkse e-mail eruit ziet. De meest gestelde vragen hebben we ook op een rij gezet.

Nicky en Pippa hebben Bible in One Year voor het eerst geschreven in 2011 voor hun eigen gemeente in Londen (Holy Trinity Brompton). Het is nadien doorontwikkeld met een Engelstalige app en gegroeid tot een wereldwijde lezersgroep. In Nederland wordt de vertaling sinds 1 januari 2016 dagelijks gepubliceerd aan duizenden lezers. De Nederlandse vertaling is verzorgd door Jeannette van Dalen.

Nicky Gumbel is voorganger van Holy Trinity Brompton (HTB), een Anglicaanse kerk in het centrum van Londen. Hij is de bedenker van Alpha, een serie van tien interactieve bijeenkomsten waarin je open kunt praten over de basis van het christelijk geloof. Alpha kan overal ter wereld gevolgd worden.

Nicky is de schrijver van een aantal bestsellers. Waaronder: Een kwestie van Leven, De uitdaging van een christelijke levensstijl, Een leven dat zin heeft, Het hart van de opwekking en Waarom Jezus?. Nicky is getrouwd met Pippa. Ze wonen in het centrum van Londen en hebben drie uitwonende kinderen.

Bible in One Year is een initiatief van Alpha Nederland. Alpha is al 20 jaar actief in Nederland. Sinds 1996 zijn ruim 250.000 mensen via Alpha met het evangelie in aanraking gekomen. Het is hartverwarmend om de verhalen van mensen, zoals Gideon te lezen, die door Jezus veranderd zijn.

Wij zijn gedreven om mensen in contact te brengen met Jezus. Het gaat niet om een religie of regels van een geloof. Jezus zegt: “Ik ben de weg, de waarheid en het leven.” En dat is Hij voor mensen die de weg proberen te vinden in een wereld die verdwaald is. Voor hen die realiteitszin zoeken in de chaos. En Hij geeft inhoud aan de leegte in het leven. Die hoop mogen we doorgeven.

Meer informatie is te vinden via de link onderaan dit item.

Datum: 4 november 2017
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.alphanederland.org/bioy-bijbel

Dit artikel delen:

Meer nieuws: