MENU
visual
Drie nieuwe schoolgebouwen in Malawi
Drie nieuwe schoolgebouwen in Malawi
Drie nieuwe schoolgebouwen in Malawi
Drie nieuwe schoolgebouwen in Malawi
Drie nieuwe schoolgebouwen in Malawi
Drie nieuwe schoolgebouwen in Malawi
Drie nieuwe schoolgebouwen in Malawi

Drie nieuwe schoolgebouwen in Malawi

17 nov

Stéphanos heeft vorige week weer drie nieuwe schoolgebouwen op mogen leveren. Met de afronding van dit project heeft het Stéphanos Dorpsontwikkelingsprogramma sinds 2009 zesentwintig Leer Centra gebouwd.

De Leer Centra worden 's ochtends gebruikt voor kleuter onderwijs en 's middags voor volwassenonderwijs. De volwassenen leren lezen en schrijven, zodat ze zelf de Bijbel kunnen lezen. Andere lessen kunnen hier ook gegeven worden, met goedkeuring van het dorpshoofd en het Leer Centrum comité.

De Leer Centra staan in regio Blantyre, T.A. (Traditional Authority) Kuntaja. Deze keer zijn de schooltjes gebouwd in een gebied verder bij het Stéphanos weeshuis vandaan. In de afgelopen 15 jaar is er direct rondom het Stéphanos weesdorp veel hulp geboden aan de kinderen die in de dorpen wonen. Daarom is er voor de periode 2016-2018 gekozen voor een arm en bergachtig gebied wat op 16 km afstand van Stéphanos ligt.

Vele kinderen krijgen les onder de mangoboom en kunnen daardoor tijdens de regenperiode niet naar school. Ook wordt het onderwijs belemmerd in de maanden oktober - december omdat het dan erg heet is. Kinderen kunnen zich hierdoor slecht concentreren. De officiële openingshandeling is op 9 november verricht door Senior Chief T.A. Kuntaja meld Stéphanos vandaag op haar website.

Het mede verzorgen van goed onderwijs is één van de onderdelen van stichting. Met financiering vanuit de Stéphanos is samen met de Malawiërs gewerkt aan dit project. Leerkrachten hebben een training ondergaan om het (Bijbel)onderwijs te verbeteren en er zijn schoolmaterialen verstrekt. Ook zal veldwerker Willemien van de Ridder vanaf deze maand in dit gebied extra Bijbellessen gaan verzorgen.

Stéphanos wil de gaven die God gegeven heeft uitreiken aan hen die het nodig hebben. Hiervoor zijn 3 doelen opgesteld die zowel de kinderen als hun omgeving bevatten: 1. De kinderen bereiken met Gods Woord. 2. Het verbeteren van de levensomstandigheden van de kinderen en hun omgeving. 3. De sociale economische ontwikkeling in het gebied bevorderen.

Het doel van Stéphanos is om vanuit Bijbels perspectief diaconale hulp en onderwijs te brengen aan de meest kwetsbaren, met name weeskinderen. Deze hulp is gebaseerd op Reformatorische grondslag. Het doel van het verschaffen van materiële hulp is het bevorderen van zelfstandigheid en vermijden van langdurige afhankelijkheid.

Datum: 17 november 2017
Auteur: Droppert
Website: http://www.stephanos.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: