MENU
Oranje Fonds start programma voor kinderen in kwetsbare gezinnen

Oranje Fonds start programma voor kinderen in kwetsbare gezinnen

13 feb

Kinderen en jongeren verdienen de beste toekomst die we ze kunnen geven. Helaas groeit een aantal van hen op in gezinnen waar complexe problemen spelen. Vrijwilligersinitiatieven hebben daar, naast eventueel formele zorgverleners, een heel waardevolle rol.

Het Oranje Fonds start dit jaar met een nieuw driejarig programma om die initiatieven te ondersteunen: ‘Vrijwillige zorg in het gezin’. Vanaf vandaag kunnen organisaties die zich met behulp van vrijwilligers inzetten voor kinderen en jongeren tot 21 jaar zich aanmelden voor het programma via www.oranjefonds.nl/vrijwilligezorg.

Uit alle aanmeldingen worden maximaal 25 organisaties geselecteerd die in september 2018 starten met het programma. De deelnemers worden drie jaar lang ondersteund met geld, coaching en trainingen.

Het Oranje Fonds wil dat iedereen mee kan doen in onze samenleving. Dat geldt zeker voor kinderen en jongeren die opgroeien in gezinnen met een complexe thuissituatie. De rol van vrijwilligers en verhouding tussen vrijwillige inzet en professionele zorg in gezinnen wordt steeds relevanter, zeker nu de zorg voor jeugd zo aan verandering onderhevig is. Samenwerking en een passend vrijwilligersbeleid is daarbij van wezenlijk belang. Directeur Peter Douwes: “Met de focus op kinderen en hun gezinnen wil het Oranje Fonds met dit programma bijdragen aan een kwalitatief goed en passend aanbod van vrijwillige zorg als aanvulling op professionele zorg voor de jeugd. Gezinnen die het moeilijk hebben, kunnen alle hulp gebruiken. We gaan de deelnemende organisaties de komende drie jaar versterken en ervoor zorgen dat ze nog meer mensen bereiken.”

Het Oranje Fonds wil dat niemand zich buitengesloten voelt en iedereen mee kan doen in onze samenleving. Daarom steunt het sociale projecten in Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk. Jaarlijks steunt het Oranje Fonds met zo’n 30 miljoen euro duizenden initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Datum: 13 februari 2018
Auteur: Oranje Fonds
Foto: Oranje Fonds
Website: http://www.oranjefonds.nl/vrijwilligezorg

Dit artikel delen:

Meer nieuws: