MENU
Een verschil maken in het leven van tienermoeders

Een verschil maken in het leven van tienermoeders

23 feb

Tienermoeders in Cartagena hebben bezoek gekregen van de bemanningsleden van Logos Hope (het evangelisatieschip van Operatie Mobilisatie). Ze waren op bezoek in het ondersteuningscentrum dat een verschil maakt voor het leven van jonge ouders en hun kinderen. Foto: Raquel Araiza (Mexico) praat met tienermoeders in het centrum van Juanfe.

Een team van vrijwilligers van het schip werd uitgenodigd in het Juanfe centrum - dat genoemd werd ter ere van een jonge jongen, Juan Felipe Escobar, die uit een gebouw viel en zijn leven verloor. Zijn ouders wilden iets doen om de kindersterftecijfers in de armste gebieden van Cartagena te verbeteren en de grote aantallen tienerouders te ondersteunen.

Omdat een volledig vrouwelijk team van het schip rond het speciaal gebouwde centrum werd gevormd, leerden ze dat het Juanfe's methode is om jonge ouders te ondersteunen in wat het een 360-gradenbenadering noemt - met zorg voor alle aspecten van hun welzijn en vooruitgang.
 
Het centrum biedt een tweejarige opleiding voor zwangere meisjes en nieuwe moeders, evenals het betalen voor hun reis, het aanbieden van kinderopvang en gratis maaltijden. De jonge vrouwen kiezen ervoor om zich te ontwikkelen in koken, gastvrijheid of schoonheidstherapie. Er is veel belangstelling: meer dan 500 meisjes hebben zich onlangs aangemeld terwijl er slechts 160 plaatsen zijn.
 
Er worden ook workshops georganiseerd voor jonge paren bij wie de relatie moeizaam verloopt, en voor contact met hun baby's voor vaders die zijn gescheiden van de moeder.

De vrijwilligers van het schip werden verwelkomd in de klas, waar Mei-Ling Lee (Nieuw-Zeeland) de jonge vrouwen vertelde dat zelfs als hun families hen hebben afgewezen, ze een hemelse Vader hebben wiens liefde nooit verandert en Die er altijd voor hen is.

Bemanningsleden spraken met een 15-jarige die acht maanden zwanger is en geen contact heeft met de vader van haar kind. Het meisje heeft vertelt dat ze enthousiast is over het hebben van een dochter, maar ook bang is. Ze maakte een roze hangertje voor de slaapkamerdeur van de baby met de naam die ze had uitgekozen, Sara Sofia, erop geschilderd.

"Ik gaf ze mijn favoriete Bijbeltekst omdat ik ook een moeilijke tijd in mijn leven doormaakte," zei Raquel Araiza (Mexico). "Ze zeiden dat ze zich bemoedigd voelden dat we hun verhalen kwamen horen en er tijd voor namen. Het maakte een verschil."

Een hoogtepunt voor Arielle Penner (Canada) was de kinderkamer waar ongeveer 30 baby's werden verzorgd. Het team bracht een paar minuten door om te zien waar de baby's slapen, spelen en worden gevoed. Arielle was enthousiast over de openheid van het centrum ten opzichte van het team van het schip. "Het was een enorm voorrecht dat we gewoon de klas konden binnenlopen en het evangelie konden delen," zei ze. "Omdat dat thuis niet zou zijn toegestaan."

Het bezoek aan het Juanfe-centrum wakkerde de interesse van de vrijwilligers aan om verder contact te leggen met de tienermoeders en ze maakten plannen om terug te keren voor een volgend bezoek als het schip in de haven ligt.

Datum: 23 februari 2018
Auteur: Operatie Mobilisatie
Foto: Operatie Mobilisatie
Website: http://www.operatiemobilisatie.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: