MENU
Workshop bij Charim helpt om goed te reageren op mensen met dementie

Workshop bij Charim helpt om goed te reageren op mensen met dementie

09 maa

Dementie is een hersenziekte die één op de vijf Nederlanders treft. Door de vergrijzing neemt het aantal mensen met dementie toe. Dit ziektebeeld vraagt om een goede benadering door omstanders. De ouderenzorgorganisatie Zorggroep Charim organiseert daarom op zaterdag 17 maart 2018 twee keer een workshop ‘GOED omgaan met dementie’.

Ervaren trainers van Samen Dementievriendelijk, een landelijke organisatie die zich inzet voor een dementievriendelijk Nederland, verzorgen de workshops. Deze vinden plaats om 10.30 en 13.00 uur in locatie De Engelenburgh, Kerkewijk 77 in Veenendaal. De workshops kunnen door maximaal 35 deelnemers worden bezocht. Deelname is gratis. Wel is aanmelding verplicht, dit kan via www.zorggroepcharim.nl/opendag

De GOED methode
De workshops zijn bedoeld voor iedereen die mensen kent met dementie. Deelnemers leren in de workshop van een uur hoe zij kunnen reageren als zij in aanraking komen met een persoon met dementie die verward is. De trainers gebruiken hiervoor de GOED-methode, die handvatten geeft om op een respectvolle wijze deze verwarde persoon te helpen.

De Week voor Zorg en Welzijn
De workshop is een onderdeel van de Open Dag van Zorggroep Charim in de Week van Zorg en Welzijn. Deelnemers van de workshop kunnen meteen een kijkje nemen op de Open Dag in De Engelenburgh, waar diverse ervaringsactiviteiten worden georganiseerd, zoals een proeverij door de tijd. Ook kunnen zij met een virtual reality bril ervaren hoe het is om dement te zijn.

Datum: 9 maart 2018
Auteur: Clarinde Oussoren
Foto: © TOFF-fotografie - Tobias Huizing
Website: http://www.zorggroepcharim.nl/opendag

Dit artikel delen:

Meer nieuws: