MENU
Amerika opent ambassade in Jeruzalem

Amerika opent ambassade in Jeruzalem

14 mei

Na 22 jaar wachten op een president die de Amerikaanse ambassade in IsraŽl van Tel Aviv naar Jeruzalem verhuist, is het vandaag eindelijk gebeurd. President Donald Trump heeft een van zijn belangrijkste campagnebeloftes waargemaakt, tot grote vreugde van zowel IsraŽlische joden als evangelische christenen overal ter wereld.

De historische moment: De VS erkent Jeruzalem hiermee als hoofdstad van de Joodse staat. Het gebeurde 70 jaar geleden dat IsraŽl zijn onafhankelijkheid uitriep en vocht om een thuisland te vestigen voor het Joodse volk.

In zijn gastvrije opmerkingen bij de officiŽle inwijdingsceremonie van de ambassade, prees de Amerikaanse ambassadeur in IsraŽl Trump voor zijn moedige besluit.

"De historische gebeurtenis van vandaag wordt toegeschreven aan de visie, de moed en de morele helderheid van ťťn persoon aan wie we een enorme dankbaarheid verschuldigd zijn, president Donald J. Trump," zei Friedman.

Trump's schoonzoon Jared Kushner sprak ook in een bijzonder openbaar optreden. "We geloven dat het voor beide partijen mogelijk is om meer te krijgen dan ze geven, zodat alle mensen in vrede kunnen leven, veilig zijn voor gevaar, vrij van angst en in staat zijn om hun dromen na te jagen," zei Kushner over de IsraŽli's en de Palestijnen.

Hij veroordeelde ook de gewelddadige protesten die uitbraken aan de grens met Gaza, waar tientallen mensen werden gedood. "Zoals we hebben gezien tijdens de protesten van de afgelopen maand en zelfs vandaag, vormen de uitlokking van geweld een deel van het probleem en geen deel van de oplossing," zei Kushner.

Onder de evangelische leiders bij de ceremonie waren pastor John Hagee, oprichter van Christians United voor IsraŽl, en dominee Robert Jeffress die de ceremonie opende met een gebed. "We komen voor U, de God van Abraham, Isaak en Jacob, om U te bedanken voor deze gedenkwaardige gelegenheid in het leven van Uw volk en in de geschiedenis van onze wereld," zei Jeffress.

Hij en vele evangelicals geloven dat deze beweging in lijn is met Gods wil en wat de Bijbel over IsraŽl zegt: "Ik zal degenen zegenen die u zegenen, en wie u vervloekt zal ik vervloeken", zegt God tegen Abraham in Genesis 12: 3.

"We danken U, o Heer, voor de moed van president Donald Trump om de wereld een waarheid te erkennen die 3.000 jaar geleden werd gevestigd, dat Jeruzalem de eeuwige hoofdstad van het Joodse volk is en altijd zal zijn," zei Hagee.

Hagee zei dat IsraŽl "de enige fakkel van vrijheid in het Midden-Oosten" is geworden vanwege Gods "eeuwige liefde voor het Joodse volk".

"Jeruzalem is de stad van God, Jeruzalem is de hartslag van IsraŽl, Jeruzalem is waar Abraham zijn zoon op het altaar plaatste," vervolgde hij. "Jeruzalem is waar de Messias terug zal komen en een koninkrijk vestigen dat nooit zal eindigen."

Datum: 14 mei 2018
Auteur: cbnnews - Jenna Browder - redactie christelijknieuws
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www1.cbn.com/cbnnews/israel

Dit artikel delen:

Gerelateerde artikelen:

31 augustus 2016 Kayla Mueller verdedigde haar geloof tegenover IS

Meer nieuws: