MENU
Grote belangstelling voor Open Dag van de MAF in Teuge

Grote belangstelling voor Open Dag van de MAF in Teuge

07 jul

Teuge - Op 7 juli kreeg heel Nederland de kans om een kijkje te nemen bij MAF (Mission Aviation Fellowship) op vliegbasis Teuge bij Apeldoorn. De organisatie die wereldwijd vluchten mogelijk maakt in afgelegen gebieden, laat haar werk en vliegtuigen zien en geeft mensen de kans zelf een vlucht te nemen.

Wat begon in 1978 met een groepje pioniers op een bovenwoning in Zaandam, is uitgegroeid tot een professionele organisatie met een eigen vliegschool, circa 25 uitgezonden specialisten en 80.000 donateurs.

De Open Dag is een dag voor het hele gezin, met rondvluchten, kraampjes, een kinderprogramma en natuurlijk veel vliegtuigen. Er is een boeiend programma met workshops, een kans om uitgezonden MAF-gezinnen te ontmoeten, hun verhalen te horen, de vliegtuigen te zien of zelf mee te vliegen!

Jan Zwart die spreekt over zijn avonturen in de jaren '80, Ilonka Barendse die vertelt hoe het is om als vrouw uitgezonden te zijn en Ide Gooden die spreekt voor jongeren over piloot in opleiding en roeping!

Wat beleefde de eerste Nederlandse MAF-piloot? Hoe is het om uitgezonden te zijn met je gezin? Hoe blijft een vliegtuig in de lucht? Wat moet ik doen om bij MAF te kunnen werken?
We hebben een veelzijdig seminarprogramma met boeiende sprekers zoals piloten Jan Zwart en Pieter van Dijk.

MAF richt zich op mensen die in afgelegen gebieden leven; met vliegtuigen en communicatiemiddelen maakt MAF deze mensen bereikbaar voor hulp en het Evangelie. Meer dan 1.000 (hulp)organisaties kunnen dankzij MAF sneller, efficiënter en veiliger hun werk doen. Elke 5 minuten stijgt ergens ter wereld een MAF vliegtuig op om te helpen.

Vliegtuigen bekijken
Natuurlijk zijn er veel vliegtuigen te zien! Van historisch tot modern. Je kijkt je ogen uit! Zo staan er de klassieke vliegtuigen Tiger Moth, Cessna 140 en Piper Cub. Maar ook een Gippsaero GA-8 en de MAF Cessna 206 staan voor je klaar!

Kinderprogramma
Terwijl u rondkijkt op de Open Dag, kunnen de kinderen naar het kinderprogramma. Hier testen ze met spellen hun vaardigheden als MAF-piloot, kunnen ze knutselen of zich laten schminken.

Informatiestands
“Welke vacatures heeft MAF in het buitenland?”
“Wat houdt de MAF-Business Club in?”
Met deze en andere vragen kunt u terecht bij de stands van de vliegschool MATC, de MAF-Business Club en MAF-HR.

Marktkramen
Steun de staf en koop bij de kramen van de TFC (thuisfrontcommissies) leuke cadeaus. Op de cateringstands zijn koffie/limonade, lunch of snacks te koop. Met de opbrengsten van de catering wordt een groot deel van de onkosten gedekt.

Reactie van bezoekers
"De verbondenheid voelen met elkaar, dat we wat kunnen betekenen voor medemensen ver weg, hoe klein dat soms ook maar is."
"Het parallelle sprekersprogramma vond ik prachtig. Ook het gebedsmoment is zeer waardevol."

Datum: 7 juli 2018
Auteur: Redactie Christelijknieuws
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.maf.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: