MENU
Tear voert actie voor Rohingya-vluchtelingen

Tear voert actie voor Rohingya-vluchtelingen

22 jul

De komende twee weken (23 juli-5 aug) voert ontwikkelingsorganisatie Tear actie voor de Rohingya-vluchtelingen in Bangladesh. Door het regenseizoen dreigt opnieuw een ramp.

Hutten in de vluchtelingenkampen dreigen onder water te lopen, ernstig beschadigd te raken of bij aardverschuivingen onder de modder te verdwijnen. Ook is er vrees voor de uitbraak van allerlei ziektes door de verslechterende hygiënische omstandigheden. Honderdduizenden mensen hebben dringend hulp nodig.

VN-hulporganisaties waarschuwen voor een ramp binnen een ramp. In de primitieve kampen op laaggelegen moddergrond is het risico op landverschuivingen en overstromingen groot. Marco van der Graaf, directeur van Tear: ‘De eerste regen is al gevallen. Maar de meest zware regen moet nog komen. Daarom moeten we nu iets doen.’ Tear haalt geld om op direct hulp te verlenen. De actie van Tear bestaat uit onder andere uit een online campagne en een dagelijkse sms-actie op Groot Nieuws Radio.

Tear biedt in Bangladesh, met een lokale, christelijke organisatie, hulp aan de Rohingya die vorig jaar massaal wegvluchtten voor geweld in Myanmar. Op dit moment bestaat de hulp vooral uit het versterken van de hutten en het verbeteren van de toiletten. Dit laatste is belangrijk omdat de sanitaire omstandigheden in de kampen heel slecht zijn en de kans op uitbraak van ziekten vergroten.

Datum: 22 juli 2018
Auteur: Suzanna Blackmore
Foto: Helen Manson
Website: http://www.tear.nl/rohingya

Dit artikel delen:

Meer nieuws: