ZOA start campagne: Stille nacht veilige nacht

ZOA start vandaag een campagne onder het motto ‘Stille nacht, veilige nacht’. Hiermee vraagt ZOA aandacht voor de miljoenen vluchtelingen wereldwijd. Met deze campagne wil ZOA vluchtelingen concrete hulp bieden: eten, drinken, onderdak en veiligheid.

Wereldwijd zijn er momenteel ruim 65 miljoen vluchtelingen. Volgens het UNHCR was het aantal vluchtelingen nog nooit zo hoog én worden het er steeds meer. Daarom start ZOA juist nu haar campagne, want voor vluchtelingen in landen als Syrië, Irak en Zuid-Soedan zijn de nachten zelden stil en zeker niet veilig. Deze mensen zijn vaak alles kwijt, doordat ze alles moesten achterlaten. Juist zij hebben onze hulp hard nodig. ZOA wil hen niet aan hun lot overlaten.

Er zijn wereldwijd enorm veel vluchtelingen die ook nog eens vergeten dreigen te worden, omdat er weinig aandacht voor hen is in het nieuws. Denk aan Noord-Uganda waar elke dag 2.000 tot 3.000 vluchtelingen uit Zuid-Sudan aankomen. Of aan Jemen waar een burgeroorlog al meer dan anderhalf jaar duurt en zo’n 21 miljoen van de 25 miljoen inwoners direct afhankelijk zijn van humanitaire hulp.

In aanloop naar kerst vraagt ZOA daarom de hele maand december aandacht voor de miljoenen vluchtelingen wereldwijd. Door het doen van een donatie of het sms’en van VREDE naar 4333 wordt het publiek opgeroepen om de actie te steunen. Zodat het ook in de toekomst mogelijk blijft om hulp te bieden in, vaak vergeten, crisisgebieden.

ZOA
© Henk-Jan Oudenampsen
04-12-2016
Hulpverlening
https://www.zoa.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies