Hielke Zantema: Gevolgen van de verwoeste stuwdam zijn enorm

Een belangrijke stuwdam in de Oekraïense regio Cherson is verwoest. De dam doorbraak leidt tot evacuaties en overstromingen. Zowel Oekraïne als Rusland geven elkaar de schuld van deze verwoesting. Family7 sprak met Hielke Zantema van de hulporganisatie ZOA over de actuele situatie. De gevolgen zijn enorm.

Een grote stuwdam bij de door Russen gecontroleerde plaats Nova Kakhovka, in de zuidelijke Oekraïense regio Cherson, is verwoest. Oekraïne beschuldigt de Russen ervan dat zij de dam hebben opgeblazen, maar de Russen wijzen naar Oekraïne.

De Kachovkadam is een grote stuwdam in Oekraïne, bij de stad Nova Kachovka aan de zuidoever van het stuwmeer. De dam werd aangelegd voor het opwekken van elektriciteit, en om de rivier beter bevaarbaar te maken. Bij de dam ligt een waterkrachtcentrale met een opgesteld vermogen van 357 megawatt.

Family7

Family7 is dé 24/7 christelijke televisiezender met programma’s uit die je (weer) in contact brengen met God en met anderen. Ook wil de zender een platform zijn waar christelijke organisaties zichzelf kunnen presenteren. Sinds 2005 is het dé christelijke televisiezender voor jou en je gezin. Het doel: Nederland bereiken met het evangelie van Jezus Christus. Ze zenden televisieprogramma’s uit via hun website en op de Nederlandse televisie. Het bereik blijft groeien: inmiddels ontvangen ruim 4 miljoen huishoudens Family7.
Meer informatie: www.family7.nl

Noodhulpteam ZOA

ZOA’s noodhulpteam staat altijd klaar om mensen te ondersteunen die getroffen zijn door oorlogen of rampen, zoals overstromingen, stormen, droogte en aardbevingen. In landen als Jemen, Syrië en Colombia en Oekraïne bieden we noodhulp. Afhankelijk van de aard en de omvang van de ramp, blijft het noodhulpteam tot drie jaar betrokken.

ZOA biedt noodhulp. Concreet betekent dit dat we mensen ondersteunen met onderdak, voedsel en schoon drinkwater. Maar we richten ons ook op zaken waar je misschien niet meteen aan denkt: sanitaire voorzieningen, bijvoorbeeld. Of onderwijs. Waar mogelijk geven we mensen zelf de keuze om aan te schaffen wat ze op dat moment het hardst nodig hebben, via cash of vouchers. Veel van de mensen die we ondersteunen hebben verschrikkelijke dingen meegemaakt. Daarom helpen we hen ook bij het verwerken van hun trauma’s.
Meer informatie: www.zoa.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies