Wereld Aids Dag Gospelconcert

Ralph van Manen, Orville en Inside Out geven op Wereld AIDS Dag, vrijdag 1 december, een bijzonder concert in de Veluwehal in Barneveld. Via Red Ribbon vragen zij én presentator Bram Rebergen aandacht voor de onvoorstelbare gevolgen van hiv/AIDS in de Derde Wereld. Vanaf 19.00 uur is de zaal geopend. Het eerste optreden staat gepland om 19.30 uur. De toegangsprijs bedraagt € 15,-. Van dit bedrag is € 2,50 bestemd voor AIDS-projecten. De organisatie is in vertrouwde handen van Dorcas, World Vision en ZOA.

U of jij kunt helpen door het concert te bezoeken en/of het te promoten onder uw kijkers en luisteraars van uw programma, lezers van uw krant of tijdschrift, leden van uw kerk of vereniging en vrienden en bekenden. Hoe? Bestel via www.red-ribbon.nl de gratis affiches en/of sets met uitnodigingskaarten. Verwijs mensen in uw omgeving naar deze website voor meer informatie en de kaartverkoop. U vindt daar ook het persbericht en andere wetenswaardigheden. Bel of mail naar reli-events.nl wanneer u vragen of opmerkingen over het concert heeft. U bereikt ons via info@reli-events.nl, (0182) 62 07 16 en 06 52 62 95 22.

De christelijke hulporganisaties World Vision en Dorcas Hulp Nederland hebben de handen ineen geslagen om aandacht te vragen voor de vreselijke gevolgen die de ziekte HIV & Aids heeft op ontwikkelingslanden. Hele generaties sterven aan de gevolgen van deze verschrikkelijke epidemie. Dorcas Hulp Nederland en World Vision willen daar iets aan doen.

HIV/AIDS heeft zich in relatief korte tijd over de hele wereld verspreid. Door de goede voorlichtingscampagnes en adequate medische zorg wist men de epidemie in de Westerse landen te beperken. In de derde wereld ontbreken echter veelal de moderne technieken en financiIele middelen om mensen te waarschuwen en te behandelen. Hele generaties kampen daardoor met de gevolgen van HIV/AIDS. Dorcas en World Vision brengen daarin verandering met hun praktische voorlichtingscampagnes en hulpverleningsprogrammas.

Singer/Songwriter Orville nam vorig jaar al het initiatief om samen met Dorcas en World Vision in Veenendaal een bijzonder concert op Wereld AIDS dag te organiseren. Dit jaar krijgt Red Ribbon een vervolg met opnieuw muziek, zang en presentaties van topartiesten uit de Nederlandse gospelscene. Op deze manier willen zij vanuit hun christelijke levensvisie bezoekers van het concert ertoe bewegen ook in actie te komen om de permanente humanitaire ramp in grote delen van Afrika te bestrijden.

De zaal van de Veluwehal is op 1 december vanaf 19.00 uur geopend. Het concert start om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 22.30 uur. Dorcas en World Vision zullen het publiek tijdens de avond oproepen concreet in actie te komen om zo samen de strijd aan te gaan tegen HIV/Aids.

08-11-2006
Buitenland
https://www.red-ribbon.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies