Leen La Rivière treedt ten dele terug

Rotterdam 5 december 2006 – Zo lang men zich bijna kan heugen heeft pionier Leen La Rivière het Continental Art Centre geleid. Deze voortrekker en duwer op het terrein van kunst en cultuur slaagde erin om een soort vloot op te bouwen van allerlei creatieve initiatieven, welke in de loop der jaren een grote omvang bereikten.

De Continentals (begon met 1 groep, er zijn er nu 30 op de weg in Europa); bijscholing voor christenmusici, dansers, kunstenaars (en dat resulteerde in het al jaren draaiende Christian Artists Seminar en de European Academy for Culture & the Arts, welke zelfs een Europese prijs kreeg); ontmoetingen en ondersteuning voor christen-kunstenaars (en dat resulteerde in de oprichting van de CNV Kunstenbond in 1989 en omvat nu alle kunstdiscipLines); een groot internationaal netwerk (www.christianartistsnetwork.org); een uitgeverij; het Continental Art Centre, dat kort geleden een compleet theater kreeg, enz.

Maar werkweken van 80 à 100 uur kunnen na 40 jaar ook te veel worden. Het bestuur heeft besloten, dat er naast Leen La Rivière een vice-voorzitter wordt benoemd, die vele taken gaat overnemen. En dit is geworden Jet Weigand-Timmer (47 jaar). Zij is onderwijsdeskundige. Jet was wethouder in Culemborg, directeur van het Centrum voor Reformatorische Wijsbegeerte, bestuurder in vele organisaties o.a. Ouders & Coo, Christelijk Sociaal Congres, Vereniging VU-Windesheim, Vrouwenberaad, etc.

05-12-2006
Muziek
https://www.continentalart.org

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies