EO zoekt koren voor jubileum Nederland Zingt

De Evangelische Omroep schrijft in haar programmablad Visie dat het op zoek is naar koren voor het jubileum Nederland Zingt-dag 2007. Volgend jaar viert de EO haar 40-jarig bestaan. Een jubileum dat feestelijk gevierd wordt op de Nederland Zingt-dag 2007, een uniek zangevenement met ds. Arie van der Veer en vele muzikale verrassingen. Ook uw koor kan erbij zijn! Mis het niet en meld uw koor aan vóór 1 januari.

“Een unieke kans voor alle koren in Nederland om hieraan te mogen meedoen!” vertelt Jan de Haan, producer van Nederland Zingt enthousiast. “Het wordt een feestelijk evenement met een bijzondere ambiance; samen met 25.000 mensen in een stadion. Het is dus niet alleen een Nederland Zingt-dag, we vieren ook het 40-jarig bestaan van de EO. We kijken terug en blikken vooruit met heel bijzondere gasten. Meezingen op deze dag is de kans van je leven”

Zangfestijn

Elk jaar is de Nederland Zingtdag sneller volgeboekt en vanwege het feestelijk jubileum worden er nog eens twee keer zoveel bezoekers verwacht. Tijd voor een nieuwe locatie: het Gelredome in Arnhem; goed bereikbaar en met veel sfeer. “Het voelt zo goed om met zoveel mensen in een stadion bij elkaar te zitten, dat ik verwacht dat mensen er net zo’n vertrouwd gevoel bij krijgen als bij de Nederland Zingt-dagen in Utrecht,” zegt Hans Le Poole, die verantwoordelijk is voor deze dag. Hetthema heeft te maken met dankbaarheid. “Wat is een betere manier om God te danken dan met het grootste zangfestîjn dat we ooit gehad hebben?!!

Veelkleurigheid

Het grootste koor is het samengestelde koor onder leiding van een gastdirigent van 2000 stemmen. Hierin worden de koorleden per koor in eigen koorkleding opgesteld. Samen met de andere koren vormen ze een mozaïek die de veelkleurigheid van Nederland Zingt uitstraalt. Ook zal er een 1000-stemmig mannenkoor meezingen onder leiding van Freddy Veldkamp. Uit 1000 kindermonden zal ‘Mijn Vader, dank u wel’ klinken met Jennifer van den Hoek. Deze unieke samenstelling vormt de basis van de hele Nederland Zingt-dag, samen met een Brass Band van 60 musici. ‘s Morgens zal het 90-koppige jongeren koor Miracles een bijdrage leveren. ‘s Middags is het dan zover: Remko Hakkert is van de partij met het Central Gospel Choir. jan Quintus Zwart zal de samenzang leiden en Martin Zonnenberg bespeelt het Johannesorgel. De presentatie is in handen van Mirjam Bouwman. Welk koor en hoeveelleden u ook hebt, met of zonder koorkleding, geef u nu op en zing mee tijdens dit onvergetelijke zangevenement!

Zing mee met uw koor?

Meld u nu aan. Dat kan op een van de volgende manieren:

1. Stuur een brief naar: EO, afdeling Muziek, t.a.v. Jan de Haan, Postbus 21000, 1202 BA Hilversum;

2. Of stuur een e-mail naarjan.de.haan@eo.nl;

3. Of bel: 035-6474360.

Voor uw opgave zijn de volgende gegevens nodig:

1. De naam van het koor;

2. Het adres en het telefoonnummer van het secretariaat;

3. Het aantal leden;

4. Eventueel de kleur van uw koorkleding.

Meld u in ieder geval aan vóór 1 januari. Vanaf 15 januari krijgen de koren dan de muziek toegestuurd die bestaat uit toppers van Nederland Zingt. In het voorjaar krijgt u het samenzangrepertoire toegezonden. De dag begint om 10.00 uur en eindigt rond 15.30 uur. Natuurlijk zullen er opnames worden gemaakt voor Nederland Zingt.

06-12-2006
Muziek
https://www.eo.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies