Irma maakt eerste single

Irma heeft haar eerste single uitgebracht. Op de single staat de rockballad “Higher Love”. Dit nummer heeft zij zelf geschreven samen met de Nederlandse singer/songwriter Ralph van Manen en de Engelse songwriter Chris Eaton.

Ralph en Chris schreven eerder samen voor grote namen uit binnen- en buitenland, zoals Cliff Richard. Zij hebben het nummer “Higher Love” ook gearrangeerd.

Irma: ‘De wegen die ik bewandel en nog ga bewandelen daar weet ik van dat ik niet alleen ben! God is met mij en doet dingen waarvan ik denk dat het onmogelijk is, maar samen met Hem sta ik sterk.’

“Higher Love” gaat over onvoorwaardelijke liefde en dankbaarheid voor alle kansen in het leven. “Higher Love” is een erg persoonlijke en gevoelige song. Op de single staat verder het nummer “I’ve known it all along”, dat absoluut potentie heeft een radiohit te worden. De muziekstijl van haar single is te omschrijven als mainstream pop met een vleugje rock en qua sound te vergelijken met de muziek van artiesten zoals Natasha Bedingfield en Alanis Morissette.

De single is in Duitsland uitgekomen, volgend op een optreden tijdens een grote Duitse tv-show. Irma was hiervoor met vijf anderen genomineerd uit honderden inzendingen vanuit de hele wereld. De single is op dit moment in Nederland, Duitsland en Zwitserland verkrijgbaar en te bestellen via de website. De talentvolle en spontane zangeres is erg blij met de release van haar single: “Het kost veel tijd en energie voordat het allemaal klaar is, maar het resultaat vind ik heel mooi. De vele positieve reacties uit binnen- en buitenland zijn fantastisch!”

Op dit moment is Irma in de studio druk bezig met haar Engelstalige debuutalbum “Find me”, dat in oktober 2007 uit zal komen.

Wie is Irma?

Irma is op 3 november 1982 geboren in Lauwerzijl (Gr.) waar ze lange tijd gewoond heeft. Op 16-jarige leeftijd wordt haar zangtalent bij toeval ontdekt. Ze komt in datzelfde jaar terecht in Henny Huisman’s Soundmixshow, die ze wint met het nummer “You oughta know” van Alanis Morissette. Met haar 24 jaar is ze absoluut een groot talent.

Optredens

Nadat Irma de Soundmixshow gewonnen had wordt ze benaderd om in musicals te spelen, waar ze gezien haar jonge leeftijd toen niet op in is gegaan. Wel treedt ze vaak op bij diverse theater- en evenementenpodia. Irma woonde in het noorden van het land en heeft daar ook vaak opgetreden, zoals op het Groningse festival “Sunsation” en vele andere podia. In 2004 krijgt ze uit handen van Jacques d’Ancona de prijs voor het winnen van “Idols van het Noorden”.

Studio

In 2004 kwam Irma tijdens een concert met singer/songwriter Ralph van Manen in aanraking. Omdat ook hij onder de indruk was van Irma’s zangtalent had dit tot gevolg dat Irma in 2005 Ralph’s studio inging. Op dit moment wordt daar hard gewerkt aan haar Engelstalige debuutalbum “Find me”, dat door Ralph geproduceerd wordt. Het nummer “Higher Love” waarmee Irma meedeed aan de finale van een grote commerciële tv-show in Duitsland is in Engeland opgenomen in de studio van Chris Eaton.

Stijl

De muziekstijl van Irma is te omschrijven als pop met een vleugje rock en qua sound met artiesten als Natasha Bedingfield en Alanis Morissette. Haar huidige repertoire is zeer breed en voor zowel jong als oud ligt haar muziek erg prettig in het gehoor.

17-01-2007
Muziek
https://www.irmadam.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies