Markt met een missie

Hij zit midden in de formatiegesprekken, maar voor Marktmeteenmissie maakt premier Balkenende tijd. In het tv-programma Nederland Helpt stak hij onlangs de loftrompet over Marktmeteenmissie: ‘Aan zo’n initiatief doe ik graag mee!’ En dus veilt Balkenende zijn verkiezingsdas op de website.

Marktmeteenmissie (of kortweg mmem.nl) is de tweedehands-site voor het goede doel. Het werkt net als Marktplaats.nl of Speurders.nl, alleen is de opbrengst bestemd voor vijf goede doelen. Stuk voor stuk christelijke doelen, met elk een eigen speelveld: EBC (evangelisch begeleidingscentrum), Operatie Mobilisatie, Woord en Daad, Stichting Voorkom! en Alpha Nederland.

Jan Maarten Heideman

De website is amper van start (vanaf 1 januari), maar je vindt er al een bonte verzameling interessante producten: een gloednieuwe versie van In de ban van de Ring; een scoot-mobile; surround-speakers; een ets van wijlen Piet Oving; en zo gaat de lange lijst verder… Het opvallendste item is zonder twijfel de verkiezingsdas van premier Balkenende. Daar kun je nog tot 31 januari op bieden. Elke maand is er op de site een bijzondere veiling van een item van een bekende Nederlander. In januari is dat dus de das van Balkenende, in februari kun je bieden op een schaatspak van Jan Maarten Heideman.

Aftrekbaar van de belasting

De site werkt simpel: je verkoopt via deze website spullen die je over hebt. De opbrengst maak je over naar Marktmeteenmissie die het op haar beurt schenkt aan de vijf aangesloten doelen. MMEM is een door de overheid erkend goed doel en dus mag je het overgemaakte bedrag aftrekken bij de aangifte Inkomstenbelasting.

Premier

De initiatiefnemers hopen dat deze website mensen helpt om hun overbodige, maar nog goede spullen te gelde te maken voor het goede doel. Als het aan de premier ligt, gaat dat zeker lukken. “Ik ben trots op Nederland, juist als mensen elkaar willen helpen. Ik vind dit heel een goed initiatief waar ik graag aan mee doe. Daarom heb ik mijn das ter beschikking gesteld. En het gaat niet om die das, maar om het goede doel!”

18-01-2007
Buitenland
https://www.marktmeteenmissie.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies