Martin Brand in Zuid Afrika

Afgelopen weekend stapten Susanne en Martin Brand in het vliegtuig naar Zuid Afrika. Twee maanden lang zullen ze daar worden getraind op de trainingsbasis van Operatie Mobilisatie. Ook zullen ze verschillende projecten van OM bezoeken.

Gospelzanger Martin is al ruim twee jaar een van de stafmedewerkers van deze zendingsorganisatie. Martin: “Ik ben nog nooit in een land als Zuid-Afrika geweest. Ik zie uit naar de verdieping van mijn geloof en ik hoop te groeien door deze maanden. Al zal het best heftig worden om voor het eerst zo oog in oog te staan met de nood in dit deel van de wereld. Het is moeilijk om me vooraf voor te stellen wat zo’n ervaring met ons zal doen. Maar ik geloof dat deze kans op precies het goede moment komt. Het zijn drukke jaren geweest met heel veel uitdelen tijdens concerten en spreekbeurten. Nu is het tijd om nieuwe dingen te leren. Ik verwacht er veel van! Ook hoop ik door deze ervaring een betere ambassadeur van OM te worden. Suus en ik gaan samen heel open op weg. Dat we dit samen mogen meemaken is heel bijzonder. Bid voor ons. We houden jullie via deze site op de hoogte van onze belevenissen en ervaringen.

Afgelopen maandag 29 januari ontvingen we een berichtje van Martin en Susanne: ‘In mijn korte broek en met zweet op mijn voorhoofd type ik dit bericht in een soort hut van steen op de trainingsbasis van OM in ZUID AFRIKA! Wat is het bijzonder en goed om hier te zijn. Suus en ik zijn veilig aangekomen en hebben een goeie reis gehad. Ik ben dankbaar en voel me zo bevoorrecht. Susanne heeft het ook naar haar zin. We hebben nu een half uurtje vrije tijd, dus ik heb tijd dit bericht te sturen.

We waren op het vliegveld in Johannesburg (ZA) onze grote koffer kwijt, niet zo leuk, maar gelukkig kwam deze weer boven water (zat klem in het bagage-hok). Thank You Lord!

Hier op de basis volgen we een heftig dagrooster. Elke dag gaat om 5:30 uur de wekker. Om 06:00 uur begint onze personal devotion. Dit is tijd die apart is gezet om bij God te zijn in gebed. Vroeg opstaan is niet iets wat ik gewend ben 🙂 Maar het is een van mijn persoonlijke doelen voor deze training om meer discipline te krijgen in het wandelen met God. Als ik Zijn vriend wil zijn, zal ik tijd met Hem moeten doorbrengen om Hem beter te leren kennen. Ik sta verbaasd over het gemak van opstaan deze ochtend en heb een hele gezegende tijd met God beleefd tijdens devotion. Wat is het toch heerlijk om te luisteren naar God en van Hem te horen!

Deze tijd duurt tot 08:00 uur. Daarna is het ontbijt en volgt een intensief dagprogramma met bijbelstudies, geweldig onderwijs, worship, evangelisatie, gesprekken met bro’s en zussen vanuit de hele wereld… We zijn net begonnen met het eerste blok: ‘vaderhart van God, persoonlijke wandel met God’. Het tweede blok zal zijn: ‘discipelschap’.

Vanaf volgende week hebben we ook elke week een ‘action-dag’. Dan gaan we evangeliseren in de steden. Dus ook deur langs deur enzo… In Europa denken mensen direct dat je een Johova-getuigen bent. Maar hier in Afrika is de cultuur nogal anders. Mensen vinden het heerlijk om te praten en nodigen je makkelijk uit in hun huizen. Wordt dus een spannende ervaring… Nog nooit gedaan.

Suus en ik genieten ook heel erg van elkaar en de rust die er is. Tuurlijk is ons schema erg vol. Maar we beleven het echt samen. Dat is voor ons een geweldig iets. Ik moet eerlijk zeggen dat we daar echt aan toe waren. Ik voel me helemaal verliefd op mijn mooie vrouwtje! We hebben veel lol. Het engels praten gaat ook goed. Susanne was daar een beetje bezorgd over, maar het gaat geweldig!

Het belangrijkste is en blijft dat we God hier beter leren kennen. Dichter toegroeien naar Jezus. Een discipel zijn van Hem… Wow, ik heb echt het gevoel dat ik helemaal opgeladen wordt!! Dank U Vader!

Ook heb ik (natuurlijk) al een aantal muzikanten ontmoet. We hebben samen al lekker gezongen enzo. We zullen eventueel nog wat liedjes schrijven. Gisterochtend heb ik een kerkdienstje georganiseerd op de basis. Volgende week zullen we waarschijnlijk naar een ‘echte’ Afrikaanse kerk gaan.

30-01-2007
Muziek
https://www.martinbrand.nu

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies