Geert Doldersum naar Uganda

Geert Doldersum, gospelzanger in de formatie Twice, hoopt samen met z’n vrouw Hermien naar Uganda te vertrekken voor een evangelisatiecampagne.

Ze vertrekken op 16 februari a.s. en gaan voor een periode van 29 dagen. In die periode verblijven ze korte tijd in Kampala en omgeving, om daarna te vertrekken naar het oostelijk gelegen Pallisa District dicht tegen de Keniaanse grens. De terugkomst is gepland op 17 maart.

Opnieuw zijn ze daar op uitnodiging van Steven en Mary Ogwang van het koor The Living Sound en de zendingsorganisatie Live Ministry (onderdeel van het bekende Campus Crusade). Het ligt in de bedoeling dat ze in het Pallisa district opnieuw zo’n 10.000 jongelui op 25 Highschools en Colleges mogen ontmoeten, om hen het evangelie van de Here Jezus te vertellen. Ze hopen opnieuw dat ze alle studenten een nieuw testament mogen geven, die zullen naar alle waarschijnlijkheid weer door The Gideons worden gesponsord, zoals ook in 2005.

Onvergetelijk

Mission 2005 was voor hen een onvergetelijke reis. Ze mochten delen van wat zo belangrijk voor henzelf is, namelijk dat ze Gods liefde hebben leren kennen en Zijn vergeving en dat het zo de moeite waard is dat iedereen Hem leert kennen. De hele Campagne was gebaseerd op dat geweldige bijbelvers: Johannes 3 vers 16; “Alzo lief heeft God de wereld gehad, dat hij zijn Enig geboren Zoon gegeven heeft, opdat een ieder die in Hem geloofd niet verloren gaat, maar eeuwig leven hebbe.”

Duizenden studenten horen het evangelie

Ze waren in vele kerken, waar ze mochten zingen en preken, scholen, zo’n 25 stuks en ongeveer 10.000 studenten. Er zijn toen heel veel goede dingen gebeurt, tussen 1500 en 2000 jongelui kwamen tot geloof, mensenharten werden geheeld, mensen werden genezen door gebed, en zijzelf hebben ook een geweldige tijd gehad op dit zendingsveld.

Het platteland van Oost-Uganda

Nadat dat ze voor 2006 opnieuw gevraagd waren om te komen en dit niet mogelijk was in verband met de gevaarlijke situatie in Uganda rond de verkiezingen, is het voor Geert en Hermien geweldig om nu toch te kunnen en mogen gaan. Het is bijzonder om op het platteland van Oost-Uganda te gaan evangeliseren in scholen, dorpen en kerken. De omstandigheden zijn daar verre van optimaal, het is een arm en afgelegen gebied, maar ze hebben mogen merken dat de honger naar het evangelie groot is.

Het wordt een hele reis, 29 dagen zijn ze van huis en samen met Steven en Mary Ogwang en een aantal leden van the Living Sound gaan ze het zendingsveld op. Ze voelen ons opnieuw door God geroepen dit te doen.

Steun gevraagd voor plaatsing waterpomp

Maar dat kunnen ze niet zonder geestelijke steun, gebed en bemoediging, en financiële steun. Als er voldoende sponsoring is, zullen ze proberen een extra waterpomp te plaatsen in Gogonyo, het dorp van waaruit ze werken in het gehele district. Een extra waterpomp zou van onschatbare waarde zijn voor die gemeenschap. Maar alleen kunnen ze dit niet. Ze hebben hulp nodig!

Financieel ondersteunen: Maak een gift over op Postbank 119.45.45 t.n.v. G.P. Doldersum te Almelo, o.v.v.Mission Uganda 2007.

06-02-2007
Evangelisatie
https://www.gravideau.nl/uganda2007

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies