Concert voor 1700 Compassion-kinderen

Compassion-ambassadeurs Reni & Elisa Krijgsman, Gilbert Thera, Ben Ketting en Rob & Lee-Anne Vermeulen van de Kids Crew reisden van 4-14 februari door Indonesië om daar met eigen ogen het werk van Compassion te zien.

Aan het einde van hun reis, gaven ze een speciaal concert voor ruim 1700 kinderen uit lokale Compassion-projecten in de Javaanse stad Semarang. Het was een hartverwarmend gebeuren voor deze kinderen die dit niet eerder hadden meegemaakt. De Compassion-ambassadeurs werden bijgestaan door een koor van 50 kinderen uit een lokaal Compassion-project.

Voor de artiesten was het concert een speciale ervaring. Ook voor de Amsterdamse aanbiddingsleider Gilbert Thera die regelmatig in Indonesië te vinden is. Gilbert: “Zelf heb ik het voorrecht om regelmatig in Indonesië te mogen spreken en zingen in diverse kerken, maar de puurheid en de blijdschap van dit concert overtrof al mijn verwachtingen. Het was heel bijzonder om met zoveel kinderen en project-medewerkers samen de kracht en de hoop van het Evangelie te mogen beleven. Het was voor mij een levensveranderende ervaring.”

Ben Ketting: “Het is voor mij een bijna hemelse ervaring om in een land waar bijna 82 procent van de bevolking moslim is, 1700 kinderen te horen zingen van een God die ieder kind bijzonder vindt. Al deze kinderen komen uit projecten van Compassion, wat betekent dat ze opgroeien in bittere armoede. Een ervaring als deze, is daarom een heel bijzonder hoogtepunt voor deze kinderen.”

Reni Krijgsman valt het bij: “Het was overweldigend, zoveel kinderen bij elkaar, zoveel blijde gezichten met zoveel impact.”

OVERSTROMINGEN

De ambassadeurs waren in Indonesië op het moment dat 400.000 mensen in Jakarta dakloos waren geworden als gevolg van de overstromingen. Indonesië is in de afgelopen jaren diverse keren door natuurrampen getroffen. Daardoor kregen een aantal nummers een diepere lading. Ben Ketting: “Nadat we onze liedjes hadden doorgegeven, vroegen de kinderen uit het projectkoor of we ook ‘Close to Me’ konden zingen omdat dit nummer zoveel voor hun betekent. Ik had dit nummer al voor deze reis aan Compassion opgedragen, en de clip voorzien van beelden van Compassion projecten. Het was daarom ontroerend te zien dat dit nummer hen zo bijzonder raakte.”

“In het nummer zing ik: ’When times get rough, I trust his endless love, His blessings I receive’. In moeilijke tijden toch Gods zegen ervaren is de dagelijkse realiteit voor deze kinderen. Toen wij in Indonesië aankwamen, zagen we in Jakarta hoe grote delen van de stad onder water stonden. 400.000 mensen zijn getroffen, waaronder ook kinderen uit Compassion-projecten. Dat gaf aan het zingen van dat nummer een bijzondere meerwaarde.”

SPONSORKINDEREN

Wat het concert bovendien iets extra’s gaf, was dat de sponsorkinderen van de meeste ambassadeurs ook aanwezig waren. Elisa: “Het was voor ons heel speciaal dat we Fandy hebben ontmoet, ons sponsorkind, en hem te leren kennen. Hij had tien uur gereisd om ons te kunnen ontmoeten en we mochten met hem zijn verjaardag vieren. Reni: “Het voelde heel bijzonder om hem bij ons te hebben op het podium en zo een lied over hem uit te kunnen zingen.”

Rob: “Het was heel bemoedigend om sponsorkinderen op de eerste rij te zien lachen. Dat ons sponsorkind Cristina erbij kon zijn, was heel bijzonder. Ze zat te stralen en zong uit volle borst mee. Toevallig was ‘I Believe In You’ haar lievelingsliedje.”

Ook de inbreng van het koor van kinderen uit de Compassion-projecten gaf aan het evenement een extra meerwaarde. Lee-Anne Vermeulen: “En ik dacht dat de Kids Crew helemaal te gek was en ik heb een evenbeeld gevonden in Indonesië. De kids gingen uit hun dak en wij met hen! He-le-maal te gek! Moet je eens voorstellen, 50 kinderen uit een plaatselijk project die de nummers van de Kids Crew uit volle borst konden meezingen!”

15-02-2007
Buitenland
https://www.compassion.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies