Flevo Festival boekt Michael W. Smith

Het Xnoizz Flevo Festival heeft de eerste artiesten geboekt met onder andere een van de grootste namen binnen de christelijke muziek: Michael W. Smith.

De 30ste editie van dit jongerenfestival met thema: Live the dream zal worden gehouden van 16 19 augustus 2007 op landgoed Velder in Liempde. De kaartverkoop is onlangs gestart op de site. Tijdens Jouw Weekendfinale en Xnoizz op radio 3FM zondagavond 25 februari heeft artist booker Wilfred Stegehuis de volgende namen bekend gemaakt: Michael W. Smith, Hillsong London, Crimson Moonlight, Verra Cruz, Over the Rhine en At the close of every day.

Michael W. Smith is uitgegroeid tot een van de grootste christelijke artiesten wereldwijd en heeft inmiddels 18 albums op zijn naam staan met hits zoals ‘Friends’ en ‘Picture Perfect’. Hillsong London ontstond in 1996 en de diensten trekken zo’n 7000 mensen. Ze hebben samen met Matt Redman een cd/dvd opgenomen en brengen voornamelijk praise en worship. De Scandinavische metal band Crimson Moonlight draait zo’n 8 jaar mee en heeft onlangs haar tweede album ‘Veil of Remembrance’ uitgegeven.

De Britse Verra Cruz heeft zich aan het Flevo publiek in 2006 geïntroduceerd en vanwege het succes zal de band in 2007 weer op het festival podium staan. Over The Rhine is bekend vanwege haar kwalitatieve en intieme luisterpop. Zangeres Karin Bergquist heeft een typische jazz stem. De band is een echte festival band en heeft al een aantal keer het Flevo podium betreden. At the close of every day heeft inmiddels een grote groep fans in Nederland opgebouwd. De bandleden komen uit Nederland en Scandinavië en hebben in 2004 VPRO’s 10voor12 Award Beste Nederlands Album op hun naam staan.

Naast muziek biedt het festival haar bezoekers ook een uitgebreid programma vol theater, cabaret, workshops en lectures. De volgende sprekers zijn onder andere al geboekt: Anne van der Bijl, internationaal spreker, dominee Dick van Keulen, KRO presentator Leo Fijen, schrijver en filmmaker Reinier Sonneveld.

Het Xnoizz Flevo Festival wordt jaarlijks in augustus gehouden en trekt ruim 8000 bezoekers. Het festival biedt jongeren een breed programma aan met muziek uit binnen en buitenland, lectures, cabaret, theater, kunst, sport en workshops. De doelstelling van het Xnoizz Flevo Festival is jongeren de gelegenheid te bieden om in een ongedwongen en feestelijke omgeving iets of meer te ontdekken over het christelijk geloof.

27-02-2007
Muziek
https://www.flevofestival.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies