Daan Kroeze en band naar Brazilië

Van 27 april tot 8 mei gaat Daan Kroeze met band op tour door Brazilië. Deze ‘Brazil-tour’ wordt gedaan in nauwe samenwerking met de Evangelische Zending Brazilië (EZB). Onlangs verscheen nog het album ‘Opnieuw en opnieuw’ van Daan, een dubbel-cd met originele gospels.

Daan gaat op tour in samenwerking met de Evangelische Zending Brazilië (EZB). Deze organisatie werkt in een groot droogtegebied in het binnenland van Minas Gerais, Brazilië. En sindsdien hebben veel dorre, droge levens gedronken uit de Bron van levend water: Jezus Christus. Sinds 1967 is in deze streek het Evangelie bekendgemaakt met als gevolg dat gezinnen zijn vernieuwd, dat mensen Christus hebben gevonden en zijn gaan dienen, verslaafden werden bevrijd, tieners een levensdoel gevonden hebben en kinderogen zijn gaan stralen. In 12 plaatsen werden gemeenten gesticht, die nu bijna allemaal zelfstandig zijn en een eigen leiding hebben. Er werd een groot netwerk van support aan de armen en ellendigen opgezet, door middel van het verstrekken van volkstuinen, akkers en een melkbank voor zwangeren, zieken en baby’s. Ook werden er semi-internaten gebouwd voor arme en ondervoede kinderen, wijkcentra geopend in de allerarmste buurten ( favela’s) waar allerlei activiteiten plaatsvinden: moederclubs, echtparengroepen, jeugdwerk, hulp aan scholieren, etc. In totaal worden ruim 1400 kinderen en tieners geholpen.

De eerste zendelingen waren: Oscar en Melina van Eijk en Daniël en Silene van Eijk, ze werkten samen met een aantal Braziliaanse leiders. Het werk telt nu ongeveer 180 medewerkers. Door Gods zegen en genade mogen we vaststellen dat een hele streek is veranderd door het Evagelie en de blijde gevolgen daarvan zijn overal in de omgeving waar te nemen.

Daan Kroeze heeft de opbrengst van deze dubbel-cd volledig ten bate gesteld van het werk van de EZB. Daan is vaker in Brazilië geweest en heeft het werk en de resultaten die God heeft gegeven van dichtbij gezien.

16-03-2007
Muziek
https://www.bem.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies