Leonie en band in Vaassen

Leonie gaf zondag 4 maart een mooi optreden in de Hervormde Kerk in Vaassen. Ze werd daarbij ondersteund door Jan Albert en Stefan met bas en percussie.

Leonie draait al weer wat jaartjes mee in de gospelwereld. Haar enthousiasme is aanstekelijk, dat merk je al zodra ze een lied aankondigt. Leonie heeft een mooie stem en ze presenteerde in Vaassen een aantal van haar eigen nummers. Haar songs zijn uit het leven gegrepen, met persoonlijke teksten over diverse thema’s. Haar management is in handen van haar vriend David van den Berg. De komende maanden hebben ze een druk programma, bijna ieder weekend is Leonie ergens in het land voor een concert.

Leonie schrijft over haar muziek op haar website www.leonie.nu: Ik ben op 12 november 1984 geboren in Emmeloord. Als baby mocht ik al met mams en haar countryband mee naar feesten en partijen, de liefde voor muziek werd er zo al met de borstvoeding ingegoten. Toen ik oud genoeg was mocht ik bij een kinderkoor waar ik het heerlijk vond om solo te zingen. Ook leerde ik zo snel mogelijk een instrument bespelen. Na een aantal jaren gitaarles te hebben gehad richtte ik op mijn 14e met vrienden mijn eerste bandje op. Als ‘Sure’ en later als ‘Reclaim’ speelden we regelmatig tijdens kerkdiensten van kerken in de buurt.

Na de Havo ben ik Muziektherapie gaan studeren. Hier leerde ik verschillende instrumenten bespelen, waaronder piano. Ook begon ik toen mijn eerste (serieuze) nummers te schrijven, die bij veel mensen een diepe indruk bleken te maken. Steeds vaker werd ik met bandjes en als het duo ‘2 more Christians’ gevraagd te komen spelen in gemeentes door heel Nederland en deed ik mee aan verschillende muziek wedstrijden waaronder het Cocoon Festival, waarbij de jury steeds erg positief reageerde. Uiteindelijk heb ik besloten niet langer met bandjes op te treden, maar om als singer-songwriter het podium te beklimmen. Mijn boodschap is erg persoonlijk en deze wil ik graag met mensen delen. Ik vind het fijn als mensen met mij vertellen dat mijn muziek iets voor ze heeft betekend.

Het grootste gedeelte mijn tijd ben ik met muziek bezig. Op dit moment geef ik bij een muziekschool les aan mensen met een verstandelijke beperking en aan leerlingen van een MBO opleiding te Zwolle. Ook ben ik dirigente van twee koren: een tienerkoor (Sponsored by God) in Emmeloord en een gospelkoor (Salvation) in Lemmer. En tussendoor volg ik een deeltijdstudie in Zwolle, waar ik dit jaar hoop af te studeren als basisschooldocent.

17-03-2007
Muziek
https://www.leonie.nu

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies