Andries Knevel in gesprek met Heleen Bergwerff

Radio 5, zaterdag 24 maart 11:15 – 12:02 uur – Andries radio (EO) – Een kind verliezen is het ergste dat een mens kan overkomen. Bij Heleen en Gerrit Bergwerff gebeurde dat. Vreselijk toen hun dochter Gedy, twee dagen na een ongeval, overleed. Alles wordt dan anders. Het ‘gewone’ leven, maar ook het leven met God. Want, had God die auto niet kunnen tegenhouden?

Over het leven na de dood van Gedy, schreef Heleen een aangrijpend boekje met als titel: Dag Mam. Een gesprek met Heleen en met het zusje van Gedy, Marjon. Presentatie: Andries Knevel.

Nog een zwaai en weg is ze… Om vervolgens niet meer terug te komen. Eén vreselijke klap en het leven dat voorheen nog zo prettig en mooi was, verandert in duisternis: je sprankelende, levenslustige dochter krijgt een verkeersongeluk en overlijdt. En nu…? Men zegt: ‘het leven gaat door’.

O ja? Hoe kun je daar in Gods naam dan weer aan deelnemen? Wie helpt je daarbij? Waar was God en waar is God?

Vragen, vragen, chaos, verdriet, pijn, angst, onzekerheid: de wereld van rouwen… Een onbekende wereld. Míjn onbekende wereld: alles, alles is anders geworden. Niets, maar dan ook niets is meer zoals het was. Er is geen balans, er is geen energie, er is geen levenslust… Maar het leven gaat inderdaad door. Vechten dus, om het nieuwe leven weer te leren leven!

24-03-2007
Media
https://www.eo.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies