Nederlander bouwt Ark van Noach na

De ark van Noach van Johan Huibers is bijna af. De bevlogen botenbouwer legt de laatste hand aan het model van het schip uit het bijbelverhaal.

Een verzameling van zestienhonderd dieren, de meeste in opgezette vorm, maakt het af. Huibers mag trots zijn op de door hem en zijn zoon Roy gebouwde ark. De imitatie van de zeventig meter lange, tien meter brede en dertien meter hoge boot, waarop Noach, zijn gezin en de dierenwereld de zondvloed overleefden, ligt in Schagen en is over een paar weken klaar. Huibers gaat met de ark door Nederland varen en het woord van de Heer verkondigen.

Johan Huibers is van beroep aannemer uit Broek op Langedijk. Johan: Meer dan 10 jaar geleden kreeg ik een droom over Noach. Wie kent niet zijn geschiedenis uit de Bijbel? Een man die van God de opdracht kreeg om een ark te bouwen. Noach, zijn gezin en groot aantal landdieren overleefden op deze boot de zondvloed. Die droom heeft me nooit meer los gelaten. Ik besloot om zelf een ark te bouwen. De ark die ik nu bouw is 70 meter lang en dat is half zolang als de ark die in de Bijbel beschreven wordt. In 2005 begon ik met het zagen van het benodigde hout. Binnen een jaar tijds heb ik samen met mijn zoon Roy de ark in elkaar gezet. Het is mogelijk om met een boot van deze afmetingen door een groot deel van Nederland te varen. De komende maanden wordt er door meerdere organisaties gewerkt aan de inrichting van de ark. Er zullen exposities gerealiseerd worden voor kinderen, jongeren en volwassen. In 2007 zal de ark beginnen op z’n reis door Nederland, die mogelijk ook tot over de grens zal voeren. Na meer dan 5000 jaar wil ik de ark weer tot leven brengen. Mijn wens is om jullie allemaal het verhaal van Noach te kunnen te vertellen. Het is een verhaal van redding. Daar geloof ik in.’

Meer informatie is te vinden op de website van Johan Huibers.

26-03-2007
Evangelisatie
https://ark.zmgnet.nl/

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies