Wycliff Bijbelvertalers 50 jaar in Papoea Nieuw Guinea

Wycliffe Bijbelvertalers vierde afgelopen maand dat de organisatie 50 jaar in Papoea Nieuw Guinea werkt. De jubileumbijeenkomst van SIL, de veldorganisatie van Wycliffe, werd ondermeer bijgewoond door Paulias Matane, de gouverneur van Papoea Nieuw Guinea. Als dank voor het werk van Wycliffe, heeft de regering van Papoea Nieuw Guinea een set SIL-postzegels uitgegeven.

In 1956 reisden de eerste Wycliffe-medewerkers af naar Papoea Nieuw Guinea. In de loop van de tijd ontwikkelde SIL Papoea Nieuw Guinea zich tot de grootste veldorganisatie van Wycliffe. Momenteel zijn er meer dan 600 medewerkers werkzaam vanuit twintig landen, waaronder diverse Nederlanders. In Papoea Nieuw Guinea worden 820 talen gesproken. Tot nu toe is het Nieuwe Testament al in 159 van deze talen vertaald.

Bij uitgeverij Medema verschenen 2 interessante boeken over het vertaalwerk van Wycliff in Papoea Nieuw Guinea: Weet u wel wat U doet Heer, en Op zoek naar de kerk (door Neil en Carol Anderson). Kijk op www.medema.nl voor meer info.

Gouverneur Paulias Matane vertelde tijdens de jubileumbijeenkomst dat hij het bijbelvertaalwerk

van Wycliffe al heel lang kent en waardeert. Van 1975 tot 1980 woonde ik in de Verenigde Staten. Ik was daar werkzaam als ambassadeur voor Papoea Nieuw Guinea. Ik leerde er Cameron Townsend, de grondlegger van Wycliffe, en zijn gezin kennen. En ik leerde ze op waarde schatten. Ze waren vervuld van liefde voor hun medemens. En ook vandaag de dag nog zetten de Wycliffemedewerkers hun leven in voor hun medemens. Ik dank u allen hartelijk. U die hier aanwezig bent en die het comfort van uw land van herkomst hebt opgegeven. Om hier naar toe te komen en onder de volken van Papoea Nieuw Guinea te wonen en werken!Als dankbetoon heeft de regering een set kleurige jubileumpostzegels van SIL uitgegeven. Op de zegels staat de tekst: Vijftig jaar ten dienste van de volken van Papoea Nieuw Guineaï Een bijzondere blijk van waardering voor het werk van Wycliffe.

27-03-2007
Buitenland
https://www.wycliffe.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies