Zendingsorganisatie OM viert 50-jarig jubileum

In de zomer van 1957 begon een ontwikkeling waarvan het effect op dat moment nog lang niet te zien was. De drie mannen, die destijds met elkaar naar Mexico gingen om het evangelie te brengen, waren ook helemaal niet bezig met een plan voor langere termijn. Wat ze deden kwam voort uit een verlangen om zo snel en zoveel mogelijk mensen voor Christus te winnen.

Vastberadenheid, gecombineerd met een groot Godsvertrouwen, de nodige avonturiersgeest en moed, en een groot verlangen verloren zielen tot geloof te zien komen, kenmerkte hun levens. Dit alles was vele jaren lang de aantrekkingskracht van de beweging die vanaf de zomer 2007 haar vijftig jarige bestaan viert: Operatie Mobilisatie.

In het begin waren het kleine groepen met ijverige studenten; vandaag de dag telt OM meer dan 4.000 medewerkers. Destijds was het beperkt tot een klein gebied; vandaag is OM werkzaam in 106 landen. Een beweging in beweging. Wat echter al deze decennia niet veranderd is, zijn de centrale waarden van de organisatie. Wat in de loop der jaren met verschillende woorden is gezegd, zijn ook anno 2007 de waarden binnen ons werk.

OM is bekend door het internationale tienerevenement TeenStreet en haar boekenschepen: LOGOS II en DOULOS, twee grote schepen waarop vooral jongeren uit meer dan 45 landen werken om het evangelie te verspreiden over de hele wereld. Als jij actief wilt worden en iets wilt doen… neem dan contact op met OM

Global Challenge

Global Challenge is de naam van alle wereldwijde OM-acties korter dan 6 maanden. Elk jaar zijn er zo’n 100 mogelijkheden. Maak je klaar voor de ervaring van je leven. Je zult je grenzen verleggen en God in aktie zien in jouw leven en in de levens van anderen. Als jij in Jezus’ naam wat voor anderen wil betekenen, dan ben jij bij GLOBAL CHALLENGE aan het juiste adres! Bel met OM voor meer info: 0527 615606 of kijk op www.nl.om.org

Global Options

Operatie Mobilisatie werkt met 4.000 mensen in circa 100 landen. Ben jij vanaf 6 maanden beschikbaar… kijk dan snel verder naar de vele mogelijkheden. Kom je er niet uit…. Bel (0527) 615607 of kom naar Emmeloord voor een oriënterend gesprek. We helpen je graag verder op je zoektocht.

De Marine van Operatie Mobilisatie in actie

Al meer dan 30 jaar varen de schepen van OM de wereld rond met als kostbare lading het levensreddende evangelie van Jezus Christus. Meer dan 500 jongeren varen mee op deze drijvende boekenmarkten van Operatie Mobilisatie en doen mee aan het programma GLOBAL ACTION, waarbij ze werken, evangeliseren en een interessant studieprogramma volgen. Jaarlijks is de scheepsleiding op zoek naar zo’n 200 gemotiveerde jongeren die van de Here Jezus houden, bij een gemeente horen, bereid zijn te leren en handen & voeten willen geven aan hun geloof.

Het Zendingsweekend

Het zendingweekend is voor iedereen die wel eens serieus nadenkt over zending en wereldevangelisatie. Je kunt allerlei vragen hebben als: ‘ben ik wel geschikt?’, ‘hoe kom ik aan geld?’, ‘mijn gemeente is niet zendingsbewust’, ‘de nood is in Nederland toch ook groot?’ etc. Dit weekend ga je op zoek naar antwoorden op deze vragen. Ook is er ruim tijd om lekker te ontspannen in de prachtige omgeving van Bantega (bij Lemmer). De prijs van het weekend bedraagt 46 euro.

Wat is TeenStreet?

TeenStreet is het internationale jongerenevenement van zendingsorganisatie Operatie Mobilisatie (OM). In 1993, toen TeenStreet werd gestart door Dan en Suzie Potter, waren er 45 deelnemers. Nu zijn er 2400 jongeren en 1800 vrijwilligers, sprekers, coaches, counselors, dokters en coördinatoren… uit 20 verschillende landen.

Denk jij er wel eens aan om voor langere of korte tijd ‘iets te doen’ met je geloof? Wil jij een rol spelen in het plan van God in deze tijd. Wil je groeien in kennis en ervaring door trainingen en toerustingsweekenden? OM heeft vele, vele mogelijkheden. Zowel heel praktisch als inhoudelijk. Bijbelschool is niet een eerste vereiste om met OM mee te doen. Motivatie en de wil om te groeien in geloof en discipelschap wel. Let’s be history makers! God wil ons inschakelen om mensen aan Zijn Koninkrijk toe te voegen. Eeuwig leven wil Hij geven. Jij mag boodschapper zijn. Het is zelfs ZIJN OPDRACHT. Laten we gehoorzamen. In woord en daad.

30-03-2007
Evangelisatie
https://www.nl.om.org

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies