Triple-G produceert docusoap voor Family7

De Nederlandse zang/dance-formatie Triple-G, bekend van evenementen als het Flevofestival produceert een docusoap rondom de eigen band.

In het kader ‘Do you dare to be a ghostrider’ (Durf jij een spookrijder te zijn?) Triple-G is een band die zich vooral richt op dance en hiphop. Daarnaast maken ze ook akoestische nummers.

In de afgelopen maanden filmden de bandleden alle gebeurtenissen in en rondom de band. Dit leverde daverend maar zeer confronterend materiaal op rondom radicale christenjongeren.

De zevenkoppige band van twintigers gaat in de serie op zoek naar ‘ghostriders’ vertaald: spookrijders. Dat zijn mensen die radicaal voor Jezus gaan en zich door niets laten tegenhouden. Ook al gaan ze tegen de stroom in.

Uitdagingen

Ook de bandleden zelf ontkomen niet aan de brandende vraag: Ben ik een ghostrider? Bandleider Christian Verhoeve (24): “Tijdens het maken van de serie zijn we eigenlijk knetterhard tegen ons eigen thema aangelopen. Ghostrider gaat over uitdagingen en in de loop van het jaar hebben we gemerkt dat daar toch wat verschillen in waren binnen de band. Om over te brengen wat een ghostrider is, moet je een ghostrider zijn.”

Niet alleen optredens

Naast deze confronterende vraag zien we natuurlijk razend stoere acts en alle ins en outs rondom de band. Christian: “We zijn met de hele band al een tijd met dit project bezig, want het is voor ons een superkans om te laten zien hoe een band als Triple-G werkt. We doen zoveel meer naast ‘gewoon’ de optredens. Dat kunnen we straks eindelijk laten zien’

Naast grote optredens als op het Flevofestival, treedt de band ook op in scholen met als voornaamste doel evangelisatie.

Grote klus

Het maken van een docusoap is nog een hele klus voor de Triple-G, die de hele productie in eigen handen heeft. Christian: “Momenteel is alles gefilmd en zijn we toe aan de montage. We zijn best wat gewend, we maken namelijk al jaren onze eigen videoclips. Toch is een serie maken echt een heel ander vak. We krijgen gelukkig goede steun vanuit Family7.” De serie staat gepland voor het nieuwe seizoen dat in september van start gaat.

31-03-2007
Muziek
https://www.family7.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies