Leger des Heils maakt het waar

Het Leger des Heils helpt Millenniumdoelen waar te maken. In 2000 spraken 189 landen af om de armoede in de wereld in 2015 te halveren. Er zijn acht doelstellingen geformuleerd om dit te bereiken. Het leger des Heils is lid van Het Nederlands Platform Millenniumdoelen, dat is opgericht om de overheid en het publiek te informeren en te stimuleren om deze doelstellingen te realiseren.

7 juli 2007, precies halverwege 2000-2015, start de campagne: Wat doe jij voor 7707?

Elke 3 seconden sterft er een mens, meestal aan een onschuldige ziekte als diarree of gewoon van de honger. Honderden miljoenen kinderen, vooral meisjes, gaan niet naar school. De millenniumdoelen proberen zulke misstanden aan te pakken. Vandaag, 7 februari 2007, gaat de campagne van start: wat doe jij voor 7707?

Hoe kun jij 0,7% van je tijd, geld of talent inzetten om de millenniumdoelen te halen?

Victoria Koblenko gaat daarvoor in Ghana in gesprek met mannen die zeggen dat ze hun vrouw in huis mogen aanranden, omdat ze dat buitenshuis niet kunnen doen. Ze gebruikt haar tijd en talent om de millenniumdoelen onder de aandacht te brengen in haar columns, televisieoptredens en als ambassadrice voor ontwikkelingsorganisaties. Sandra van Beest, VN jongerenambassadeur 2007 voor Nederland, gebruikt haar tijd en talent om bij de VN in New York regeringsleiders te beïnvloeden en houdt daarvan een weblog bij, dat in de krant komt. Walter Amerika, voormalig directeur van een reclamebureau, heeft bedacht wat je met het idee van 0,7 % kunt doen en werft sinds twee jaar steun daarvoor.

0,7% van jouw tijd, geld of talent

0,7%is twee en een halve dag per jaar. 0,7% is een creatief idee tijdens de ochtenddouche. Met 0,7% van jouw tijd, geld of talent is dit idee te verwezenlijken en te delen met anderen op www.maakhetwaar7707.nl 0,7% is zo’n klein stukje van een pizza dat je het nauwelijks kunt afsnijden, maar al die stukjes kunnen geweldig helpen. Elke leerling of leraar van een school, werknemer van een bedrijf, student of docent op hogeschool of universiteit enz. kan op eigen wijze bijdragen aan het halen van de millenniumdoelen. En al die creatieve en actieve mensen zullen ook nog eens de urgentie voor de politiek vergroten om regeringen, hier en daar, te bewegen hun inspanningen voor het halen van de millenniumdoelen op te voeren.

Internationale actiedag 7707

In 2000 spraken 189 landen af om de armoede in de wereld in 2015 te halveren. Dit resulteerde in acht millenniumdoelen. 7 juli 2007 is precies halverwege 2000-2015 en daarom een belangrijk ijkpunt voor de realisatie van de doelen. 7707 is uitgeroepen tot een van de internationale actiedagen om publiek en politiek te herinneren aan deze belofte. Een stevige extra inspanning is nodig om de millenniumdoelen waar te maken, daarom staat op deze dag een groot aantal 0,7% activiteiten op stapel om de aftrap te geven voor de tweede helft. Met 0,7% tijd, geld en talent gaan we de doelen halen!

Nederlands Platform Millenniumdoelen

Onze generatie is de eerste die de mogelijkheid heeft een einde te maken aan de wereldwijde armoede. In Nederland hebben zich daartoe en groot aantal organisaties op het gebied van ontwikkelingssamenwerking en uit andere sectoren zich aaneengesloten in het Nederlands Platform Millenniumdoelen (NPM). Internationaal werkt het NPM met nationale coalities in meer dan honderd landen samen voor datzelfde gezamenlijke doel in de Global Call to Action against Poverty (GCAP).

02-04-2007
Buitenland
https://www.maakhetwaar7707.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies