Vandaag EO Jubileumfeest

De EO houdt vandaag 21 april de grootste Nederland Zingt-dag ooit – met meer dan 25.000 gasten – onder het thema ‘Wij danken U’. De EO bestaat op 21 april precies 40 jaar.

De EO is jarig en trakteert. Op de site van de EO wordt gezegd: Al 40 jaar ervaren wij Gods trouw, aanwezigheid en kracht in alles wat we doen. Redenen te over voor blijdschap en enorme dankbaarheid die wij graag – mét allen die ons een warm hart toedragen – gestalte geven tijdens een heel bijzondere Nederland Zingt-dag.

Om een groot aantal mensen de kans te geven dit unieke feest mee te maken, hebben we het Gelredome te Arnhem als locatie gekozen. De ingredienten voor de dag zijn enerzijds zoals u van ons bent gewend: massale koor- en samenzang, toespraken en specials. Anderzijds blikken we in het kader van ons jubileum samen terug op 40 bewogen jaren en zien we vooruit naar de aankomende periode.

En ja.., wie jarig is trakteert! Gedurende de loop van de dag zult u daarom tal van feestelijke verrassingen tegenkomen! Het thema van deze onvergetelijke dag is Wij danken U en de presentatie is in handen van Mirjam Bouwman.

In het Gelredome zijn goede voorzieningen aanwezig voor rolstoelgebruikers en mensen die slecht ter been zijn. Daarnaast zijn er extra faciliteiten voor busvervoer, zodat bezoekers met mensen uit hun omgeving per bus het Gelredome kunnen bezoeken.

De Nederland Zingt-dag begint om 10.00 uur en duurt tot ongeveer 16.00 uur. Kaarten voor de dag zijn gratis, maar moeten wel van tevoren gereserveerd worden. Dit kan gratis vanaf 21 januari via deze website of door te bellen naar 0900-3002200 (maandag t/m donderdag 9.00-17.00 uur en vrijdag 9.00-16.15 uur, € 0,70 per minuut).

Natuurlijk staan op deze dag muziek en zang centraal, dit jaar aangevuld met optredens van o.a. Henk Binnendijk, Andries Knevel en Jeroen Snel. Tegelijk lanceert de EO het nieuwe digitale themakanaal ‘Omega TV’. Het feestelijke evenement begint om 10.00 uur en eindigt rond 16.00 uur.

De algehele presentatie is in handen van Mirjam Bouwman en ds. Arie van der Veer.

’s Morgens is er koor- en samenzang, afgewisseld met een meditatie. 40 jaar EO, dat is een mijlpaal! Daarom is het jubileumboek ‘Altijd goed voor… Hartkloppingen’ verschenen. Voorzitter Van der Veer overhandigt het aan het jongste lid van de EO.

De EO lanceert Omega TV, het nieuwe digitale kanaal Omegatv.nl. Deze feestelijke dag is er al in zijn geheel op te bekijken.

Vroeg in de middag houdt Bert van Leeuwen een bijbelquiz (i.s.m. het NBG) en presenteert Andries Knevel live ‘Het Elfde Uur’, met daarin onder andere minister Rouvoet.

Aan het eind van het programma staat een obade aan het Koninklijk huis in het kader van ‘Blauw Bloed’, het royaltyprogramma met Jeroen Snel. Want kroonprins Willem Alexander viert dit jaar zijn 40e verjaardag en ook prinses Margriet en mr. Pieter van Vollenhoven vieren hun 40jarig huwelijksjubileum.

Henk Binnendijk houdt een toespraak.

Ds. Arie van der Veer sluit de dag af.

20-04-2007
Samenleving
https://www.eo.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies