Christelijke ‘Spits’ van EO is succesvol

Een jaar geleden rolde de eerste CC van de pers bij de BDU in Barneveld. Het gaat goed met CC! In korte tijd wordt CC al op meer dan 1.400 punten in Nederland verspreid.

Op zondag 22 april is het exact een jaar geleden dat het eerste nummer van Christenen in Contact verscheen. Ondertussen is in meer dan 1600 kerken deze gratis krant, met nieuws uit de gehele breedte van de Nederlandse kerk, niet meer weg te denken.

Het idee, een soort ‘Metro’ of Spits’ voor de kerk, kwam van EO directeur Henk Hagoort. “Het is ontstaan toen ik voor een werkbezoek in Vlaanderen was en zag dat zondagochtend alle bakkers open waren en iedereen daar een gratis krant meenam. Zoiets juist zou ook in de kerken kunnen. Een soort kerkspits daar waar de christenen komen, in de kerk dus.”

Nu een jaar later heeft de krant een oplage van meer dan 125.000 en is daarmee de grootste christelijke krant van Nederland. Henk Hagoort is tevreden. “De toon en de stijl van de berichten zijn niet gericht op sensatie of om de ander eens de les te leren. Het is po- sitief nieuws uit Gods Koninkrijk. Over de kerkmuren heen. Een platform voor organisaties en kerken om van zich te laten horen. We willen dan de breedte van kerke- lijk Nederland weerspiegelen met alle verschillen van dien, vanuit de eenheid die gelegen is in het werk en de persoon van Jezus Christus. De wereldwijde kerk is immers Zijn lichaam.”

Wat volgens Hagoort nog beter kan, is dat CC vanzelfsprekender meegenomen wordt. “Die routine ontbreekt nog enigszins. Dat zag je ook bij Metro en Spits in het begin. Het scheelt al als CC goed in het zicht staat en niet ergens onder de kapstok. Maar het beste is om hem uit te delen. Ik laat bij mij in de kerk mijn dochters ze uitde- len. Maar daar staat dan wel weer tegenover dat ik thuis de tafel moet dekken en afruimen…”

24-04-2007
Samenleving
https://www.eo.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies