Jongerenbijbel wint internationale prijs

De Jongerenbijbel is tweede geworden in The European Christian Book of the Year verkiezing, een internationale boekenwedstrijd.

Met een miniem verschil moest de Jongerenbijbel een Poolse kinderbijbel voor laten gaan. Op vrijdag 13 april werd de prijs, namens de organisatie van Christian Trade Association International, door Jim Powell uitgereikt op Schiphol.

De Jongerenbijbel was een van de zes genomineerde uitgaven. Andere genomineerde werken waren onder andere de Volxbibel van Brockhaus Verlag uit Duitsland en roman ‘The Lot’ van de Bulgaarse schrijver Daniel Nalbantski. De prijsuitreiking vormde de afsluiting van een driedaags evenement, waarop christelijke boekhandelaren en uitgevers uit Europa en de Verenigde Staten elkaar ontmoetten.

De Jongerenbijbel is in 2006 verschenen door samenwerking van de Evangelische Omroep en het Nederlands Bijbelgenootschap. De bijbel is onder meer populair vanwege de verwisselbare covers die je ook kunt personifi ceren.

De tekst van de Nieuwe Bijbelvertaling is in de Jongerenbijbel gecombineerd met informatie die voor jongeren interessant is. Ook worden er verschillende thema’s uitgediept zoals ‘wie is Jezus?’ en ‘leven als christen’. Er zijn bijna 50.000 exemplaren van de Jongerenbijbel verkocht in Nederland en de derde druk verschijnt binnenkort. Dit najaar verschijnt er een Franse editie van de Jongerenbijbel, die verspreid gaat worden in de Franstalige delen van Europa.

25-04-2007
Evangelisatie
https://www.eo.nl/jongerenbijbel

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies