Xplore haalt Indiërs naar Nederland

Tien Indiase adoptiekinderen in de leeftijd van vijftien jaar zullen van 17 april tot 1 mei aanstaande een bezoek brengen aan Nederland. Dit in het kader van het Young Ambassadors programma van Stichting Woord en Daad.

Afgelopen augustus hebben tien Nederlandse jongeren, die ambassadeur zijn voor Woord en Daad, India bezocht en kinderen ontmoet die door Nederlandse gezinnen gesponsord worden. Nu is het de beurt aan de Indiase jongeren om Nederland te bezoeken. De groep met hun vijf begeleiders zullen een afwisselend programma volgen. Ze bezoeken onder andere het Ichthus College in Veenendaal, maken kennis met de Nederlandse cultuur door steden te bezoeken en ontmoeten veel jongeren. Op 24 april wordt er een jongerenavond gehouden in het Lodenstein College te Amersfoort. Nederlandse jonge- ren kunnen tijdens deze avond kennismaken met de Indiase cultuur. Het doel van deze reis is om wederzijdse ervaringen uit te wisselen over bewustwor- ding rond armoede. De adoptiekinderen komen uit arme dorpen in de deelstaat Andra Pradesh. Via het fi nanciele adoptieprogramma van Woord en Daad ontvangen zij christelijk onderwijs. Voor beide partijen is deze reis uniek. De indiase jongeren krijgen zo de kans om Nederland te bezoeken, en de gezinnen die deze jongeren steunen krijgen de gelegenheid om hun sponsorkinderen te ontmoeten. De reis naar Nederland wordt mogelijk gemaakt door Xplore.

29-04-2007
Buitenland
https://www.xplore.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies