The Continentals 40 jaar

Na 5 jaar pionieren kregen The Continental Singers in 1967 hun uiteindelijke vorm. Toen begon de opmars van dit gospelproject. Het begon met 1 USA-groep, nu zijn er wereldwijd jaarlijks 70 groepen op de weg. Allemaal delen ze hetzelfde enthousiasme, dezelfde training, dezelfde ministry.

De jongeren, die meegaan, doen dat letterlijk ‘pro Deo’, maar hun performance is professioneel. Naast wereldwijde muzikale beweging met engagement, kregen The Continentals ook verschillende vormen qua leeftijd.

Standaard is 16-33 jaar en hun muziek is ‘contemporary christian music’, die mondvol mag je ook noemen ‘reli-pop’. In 1992 kwamen er de Young Continentals bij, 13-16 jaar met een totaal andere show en benadering o.a. veel dance. In 1999 kwamen er de Continental Kids bij (8-12 jaar) ook weer met een totaal ander soort programma’s. En tegenwoordig zijn er een paar Continental Encore groepen, leeftijd tot 55 jaar. Deze gaan over het algemeen naar verre gebieden als Kaliningrad, Bulgarije, etc.

40 jaar: dat betekent 75 unieke Engelstalige LP/CD producties, 25 CD’s in talen als Spaans, Roemeens, Hongaars, Duits, Frans, Japans, Koreaans, Italiaans, Slowaaks, enz.

40 jaar: betekent meer dan 15 miljoen bezoekers.

Het fascinerende concept is na 40 jaar niet ‘op’. Vele Nederlandse jongeren gaan graag mee op zo’n toernee-project. En nieuwe Continental groepen dienen zich aan in o.a. Mexico, Singapore, Guetemala, Chili.

Het seizoen zomer 2007-2008 zal in het teken staan van die 40 jaar. Het jubileumprogramma zal een aantal medley’s brengen van highlights uit hun oevre. En dat zal voor velen die The Continentals jarenlang hebben kunnen zien op NCRV-TV en EO-TV een dankbare herinnering zijn. Al hun concert-informatie op: www.continentalconcerts.nl; overige vragen 010-4568688; e-mail: info@continentalart.org

06-05-2007
Buitenland
https://www.continentalart.org

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies