Refl!ts als alternatief voor Spits

BARNEVELD – Tien busjes vol kranten reden dinsdag het land door om de eerste gratis krant voor reformatorische jongeren te verspreiden. Achter het stuur zaten de tien Hoornbeeckstudenten die het initiatief voor Refl!ts namen. ‘We willen een alternatief bieden voor Sp!ts en Metro.’

Het was feest dinsdagmorgen in Barneveld. Bij de Barneveldse Drukkerij en Uitgeverij (BDU) rolden de eerste exemplaren van Refl!ts van de pers. In totaal 80.000 exemplaren worden vanaf dinsdag verspreid in boekhandels, scholen en op bijeenkomsten.

Het initiatief voor de gratis jongerenkrant komt van tien studenten van het Hoornbeeck College in Rotterdam. Samen vormen zij sinds vorig jaar de minionderneming Refl!ts College Company. „Het was eerst de bedoeling dat wij een promotiepakket voor bedrijven zouden uitbrengen, maar gaandeweg kwamen we op het idee een krant te gaan maken”, vertelde Niels de Waard (17) dinsdagmorgen. De studenten verkochten in totaal vijftien pagina’s vol advertenties. Het nummer is aangeslagen bij adverteerders.

Acht eerstejaarsstudenten journalistiek van de Christelijke Hogeschool Ede namen de redactionele inhoud voor hun rekening. In de gratis krant „voor mensen met een jonge geest” is veel aandacht voor allochtonen. De krant pakt uit met het bericht dat scholieren scherp oordelen over allochtonen. Bang voor de boerka, luidt de kop op de voorpagina. Een prominente foto van twee vrouwen in boerka ondersteunt het verhaal.

De jongerenkrant is volledig in kleur uitgevoerd en telt 32 pagina’s in tabloidformaat. Op pagina 3 weet de redactie van Refl!ts te melden dat de eerste reacties op de komst van de gratis krant positief zijn. Volgens de Refl!tsredactie is „het niet uitgesloten dat deze jongerenkrant een vervolg krijgt.”

Ook ir. Bart Visser, directeur van de Erdee Media Groep, ziet wel wat in de krant. „Vanaf het eerste moment hebben wij dit initiatief gesteund. Het is een mooi product geworden, voor een doelgroep die wij ook graag willen bereiken. Wij zijn aan het onderhandelen met de minionderneming om in ieder geval de naam over te nemen, en wellicht ook wel het complete idee. Voor de zomer komt daar duidelijkheid over.”

Kijk ook op: www.reflits.nl

Bron: RD

08-05-2007
Samenleving
https://www.reformatorischdagblad.nl/artikel/1301524

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies