Tim Lovelace geeft workshop songwriting

Een lied schrijven: hoe doe je dat? Wat maakt een lied boeiend? En als je het geschreven hebt, hoe breng je het dan onder de aandacht? De antwoorden op dit soort vragen komen aan de orde in de workshop songwriting die de bekende Amerikaansesongwriter, zanger, muzikant en humorist Tim Lovelace geeft op dinsdagavond 26 juni 2007 in het Evertshuis, Spoorstraat 15 in Bodegraven.

Het evenement wordt georganiseerd door de Dutch Country Music Association (DCMA), de belangenvereniging van iedereen die zich in Nederland bezig houdt met countrymuziek.

Tim Lovelace is vooral bekend binnen de Amerikaanse country en southern gospelmuziek. Hij maakte deel uit van topgroepen als als de Florida Boys en the Kingsmen en werkt veel samen met Bill en Gloria Gaither. Als schrijver heeft hij gospelhits geschreven voor onder meer the Cathedrals, Gold City en the Speers. Hij is een begaafd muzikant die piano, gitaar, banjo, dobro, mandoline en mondharmonica speelt. In Amerika is hij bij een groot publiek bekend vanwege zijn vele werk voor radio en televisie.

Tim Lovelace kreeg verschillende onderscheidingen als uitvoerend artiest en als schrijver. Hij is lid van de Gospel Music Association Hall of Fame, werd genomineerd voor Dove awards, de jaarlijkse gospelmuziekprijzen in Amerika, en zelfs voor een Grammy Award, de belangrijkste muziekonderscheiding in Amerika.

In het eerste deel van de avond zal Tim uitleg geven over zaken zoals hoe begin je, ‘de hookline’, oftewel de zin die de kern van de tekst is, het bedenken en uitwerken van een melodie, het schrijven samen met anderen en het onder de aandacht brengen van je pennenvruchten. Hij zal ook graag ingaan op vragen uit de zaal.

Na de pauze is er de gelegenheid voor Nederlandse songwriters om iets uit hun repertoire te laten horen. Tim zal daar ook commentaar op geven. Songwriters die zich daarvoor willen aanmelden, kunnen zich opgeven bij de DCMA, Postbus 227, 4100 AE Culemborg of per email via info@dcma.nl.

Tim zal de avond afsluiten met een miniconcert. Hoewel de workshop uiteraard in de eerste plaats bedoeld is voor mensen die zelf liedjes schrijven of willen gaan schrijven, wordt het zeker ook een interessante avond voor mensen die liever vanuit de zaal dan vanaf het podium met muziek bezig zijn. Belangstellenden zijn dan ook van harte welkom.

Kaarten van 10 euro (inclusief 1 gratis consumptie) zijnper email te bestellen via info@dcma.nl. Eventueel zijn er op dinsdag 26 juni ook kaarten aan de zaal verkrijgbaar, maar vooraf reserveren is aanbevolen.

22-05-2007
Muziek
https://www.dcma.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies