9/11 leidt tot radicalisering én bekering

Gert-Jan Segers schrijf in het opinieblad CV-Koers: Na de aanslag op de Twin Towers is de aandacht voor het christendom in het Midden-Oosten gegroeid. Is er sprake van een opwekking? Segers waakt voor al te grote conclusies, maar hij constateert dat er bijzondere dingen gebeuren in de Arabische wereld.

Op een van Al-Qaeda’s homevideo’s is een kirrende Osama Bin Laden te zien die zijn Saoedische bezoeker vertelt dat sinds 9/11 duizenden mensen zich hebben bekeerd tot de islam. Hij had vooral hoopgevende rapporten uit Nederland ontvangen. En hij had gelijk. Merkwaardig genoeg heeft de massamoord van 9/11 duizenden westerlingen in de armen gedreven van de godsdienst in wiens naam de moordenaars handelden. Maar wat Bin Laden waarschijnlijk nog niet vermoedde, is dat 9/11 in het Midden-Oosten ook het omgekeerde effect heeft gehad.

Zoals 9/11 het Westen aan het denken heeft gezet, zo zijn ook Arabieren hardhandig teruggeworpen op de vraag wie God is en wat Hij van hen vraagt. In veel gevallen heeft dat tot een grotere toewijding aan de islam geleid en zelfs tot een onheilige radicalisering. Ik heb hier in Egypte de afgelopen jaren het aantal hoofddoeken en gezichtssluiers en het aantal mannen met baarden zien toenemen.

Maar waar iedereen die betrokken is bij zendingswerk in het Midden-Oosten ook van overtuigd is, is dat de zoektocht naar God duizenden Arabieren aan de voeten van Jezus heeft gebracht. Recent heeft een moslimvriendin van ons God in Jezus Christus leren kennen en het was verbazingwekkend met hoeveel soortgenoten ze in korte tijd in contact kwam. Er zijn er veel meer dan we ooit konden vermoeden. Ze hebben de sluier nog om hun hoofd, maar leven met een vaste hoop in hun hart. Toen we daarna begonnen te bidden voor de man van onze vriendin ontving hij – tot beschaming van mijn kleine geloof – een droom waarin Jezus met hem sprak. En ook hij is niet de enige in zijn soort. God brengt vele Arabieren via dromen op het spoor van zijn Woord. We leven in bijzondere tijden.

Bron: CV Koers

30-05-2007
Buitenland
https://www.cvkoers.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies