Family7 nu van de kabel bij UPC

‘Soms lijkt het of je in gesprekken tegen een muur loopt’ zegt Dolf van de Vegte vandaag in een nieuwsbericht. Hij is initiatiefnemer van het christelijke tv-station Family7 dat nu definitief van de UPC-kabel is verdwenen.

Dat hadden wij afgelopen dinsdag toen we met 12.800 handtekeningen, een goed resultaat van de Schotel enquête en signalen uit de samenleving (programmaraden) absoluut dat gevoel hadden. Je denkt dat je voldoende argumenten op zak hebt en de enige afweging die gemaakt wordt is van commerciële aard.

Als Family7 hebben we UPC gewezen op haar maatschappelijke verantwoordelijkheid. Tv-programma’s kunnen en mogen niet als een supermarktproduct worden aangeboden aan de consument. Tv-programma’s hebben impact in ziel, geest en in het denken van mensen. Met de komst van zoveel nieuwe zenders is pluriformiteit voor de consument gewenst, ook in het digitale pakket. Family7 brengt een klein beetje balans in door de kabelexploitanten aangeboden pakketten door programma’s uit te zenden vanuit Christelijke normen en waarden. Met alle positieve reacties, ook van programmaraden geloven wij dat UPC uiteindelijk terug moet gaan komen op haar besluit. Daarvoor is uw gebed de belangrijkste sleutel.

02-06-2007
Samenleving
https://www.family7.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies