OM-schepen ontvangen officiële certificering

De drie schepen van OM zijn als eerste varende bedrijven in de sector techniek door kenniscentrum Kenteq gecertificeerd als Erkend leerbedrijf. Goudzwaard, directeur van OM, ontving onlangs drie certificaten Erkend leerbedrijf. De certificaten werden in de Nederlandse vestiging van OM in Emmeloord uitgereikt door P. Hesselink, districtsmanager Noord van Kenteq.

Een erkenning is door Kenteq niet eerder verleend aan een zich in het buitenland verplaatsend bedrijf. Aanleiding tot de erkenning was een verzoek tot stage op een van de schepen door een leerling die zijn vierde jaar van de opleiding energietechniek (AEN) volgt bij het ROC Friese Poort.

MBO-studenten die hun opleiding volgen in de sectoren elektro, installatie en metaal, hebben steeds vaker belangstelling voor een stage in het buitenland. Stages in het buitenland kunnen ‘meetellen’ als onderdeel van de praktijkcomponent voor Nederlandse WEB-opleidingen, maar moeten plaatsvinden bij een erkend leerbedrijf. Het aantal erkenningen dat Kenteq in het buitenland uitvoert en de verzoeken om informatie laten door deze studiewens een jaarlijkse groei zien.

Voor de erkenning van bedrijven die in het buitenland zijn gevestigd gelden in principe dezelfde criteria en procedures als in Nederland. Het grote verschil is dat de bewuste bedrijven niet bezocht kunnen worden door een opleidingsadviseur van Kenteq en er gekozen wordt voor een schriftelijke procedure. Omdat de drie OM-schepen, de mv Doulos, de mv Logos II en de mv Logos Hope zich het grootste deel van de tijd in internationale wateren bevinden, werd ook bij deze erkenning een schriftelijke procedure gehanteerd.

02-06-2007
Buitenland
https://www.kenteq.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies