Jongerendag EO opnieuw groot feest

Sharon Kips opende de 33ste EO-Jongerendagmet een speciaal lied dat voor deze dag was geschreven. Ruim 34.000 jongeren kwamen samen in een vol en feestelijk Gelredome. Minister André Rouvoet zong live vanaf het hoofdpodium en reikte de EO-Ronduit Award uit aan Mark Strootman. De presentatie van het evenement lag in handen van Frank van der Velde.

Foto: EO – Kees Kraaijenoord, toespraak in het middagprogramma

Met een speciaal voor het thema ‘Dream Bigger’ geschreven lied, opende Sharon Kips de EO-Jongerendag. Ook de meiden van X6 zongen over hun Heer voor het jonge publiek en lieten het stadion swingen. Tijdens het pauzeprogramma presenteerde Arie Boomsma de multiculturele jongerentalkshow Hotdog, waarin minister van Jeugd en Gezin André Rouvoet aanschoof en de vragen van gasten en kijkers beantwoordde.

Dit jaar werd de EO-Ronduit Award gewonnen door Mark Strootman (22 jaar). Uit handen van André Rouvoet ontving hij de award voor zijn project in Jeffrey’s Bay, Zuid-Afrika. Volgens Rouvoet sluit de award goed aan bij het dagthema: “Dream Bigger!, niet alleen voor jezelf, maar juist ook in wat je voor anderen kunt beteken.” Het gewonnen bedrag van € 1000,- stimuleert Mark verder te bouwen aan zijn droom. Concreet betekent dit een school voor kinderen met aids, een zelfverdedigingscursus voor meisjes, een opvang voor verstandelijk gehandicapten en een keuken waar kansarme kinderen kunnen eten.

De duizenden toegestroomde jongeren gingen uit hun dak bij de spectaculaire optredens van artiesten als Chris Tomlin, Stellar Kart en Group 1 Crew om even later doodstil te luisteren naar de sprekers Tiemen Westerduin en Kees Kraayenoord. Westerduin vatte het thema samen met de oproep aan jongeren om hun dromen in de hand van God te leggen waarmee hun dromen groter uitkomen dan ze ooit kunnen dromen. Kees Kraayenoord moedigde de jongeren aan om God centraal te stellen in hun dromen.

Behalve jongeren van gemiddeld 12 tot 18 jaar bezoeken ook veel gezinnen de dag. Zij zitten op de tribunes of op de achterste helft van het veld. Zo makkelijk als iedereen opstaat voor de populaire EO Praiseband – iedereen kan meezingen – zo makkelijk wordt heel het stadion stil voor een toespraak of gebed.

Voor het evenement stonden zaterdagochtend al om acht uur een paar duizend jonge bezoekers voor het stadion. Organisator Jan-Willem Bosman: ,,Sharon Kips en X6 waren echt een kadootje, zeker omdat ze hier zelf al graag een keer wilden optreden. We beginnen namelijk in september altijd al met de voorbereidingen voor het jaar daarop.”

Het programma was de hele dag live te volgen op Nederland 2. Ook voor de kijkers thuis was de EO-Jongerendag 2007 een feest!

11-06-2007
Jongeren
https://www.eo.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies