Kabinet wil respect terug in de samenleving

Kabinet wil verloedering op tv tegengaan, schrijft Marc Janssens in het Nederlands Dagblad. Volgens hem staat het beleidsprogramma van het kabinet een reeks voorstellen om het respect weer in de samenleving terug te krijgen. Maar van betutteling en paternalisme wil het kabinet niets weten. ,,Wat is er mis mee om media aan te spreken op de verantwoordelijkheid die ook zij hebben?”

Het kabinet wil het respect en daarmee de veiligheid terug in de samenleving. Door middel van gedragscodes voor televisie wordt ,,een dam opgeworpen tegen de verloedering in onder meer reality-programma’s en videoclips”, schrijft het kabinet in het gisteren gepresenteerde beleidsprogramma. Ook vindt het kabinet dat er meer normen moeten komen bij het vergunningenbeleid voor grote happenings die een risico voor jongeren vormen. ,,Een actueel voorbeeld zijn de zogenoemde urban-feesten waarbij sprake was van seksuele ontsporingen.”

19-06-2007
Kerk
https://www.nd.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies