Nieuwe plaat van Bruz in de maak

De formatie Bruz uit Katwijk is druk bezig met de afronding van de nieuwe cd. Het belooft een heel bijzondere plaat te worden, De titel: ‘Alleen op zondag’. Eerder gaf de band zelf de demo-cd uit onder de titel ‘Eigenlijk jaloers’. De nieuwe cd wordt door platenlabel EdenMuziek uitgegeven.

BRUZ is in de zomer van 2001 ontstaan in een akoestische setting. Basis voor het repertoire zijn eigen teksten van Rob Jansen die samen met Jan Pieter Hoogstraten en John Veerman op muziek worden gezet. Daarnaast wordt het repertoire aangevuld met covers van bekende gospel- en seculiere artiesten. Want de band heeft als doel voor ogen te kunnen spelen van ‘kerk tot kroeg’. Door de jaren heen heeft BRUZ ook een meer stevige kant ontwikkeld zonder de akoestische ‘feel’ helemaal los te laten. Begin 2005 presenteert BRUZ hun eerste cd, met de titel “Eigenlijk jaloers…!”

Na de zomer van 2005 haalt Bruz met Arianne van der Meij een ‘jong’ zangtalent in huis die met haar enthousiasme en stemgeluid BRUZ perfect aanvult. Dit mag blijken uit het nummer “Heksenmeid”!

Henk-Jan Oudenampsen van Eden-muziek is enthousiast over de eigen productie van BRUZ. Zo enthousiast dat er plannen worden gemaakt voor een nieuwe cd die uitgebracht gaat worden door Eden-muziek. Dus BRUZ trekt zich opnieuw terug in de studio en gaat hard aan de slag. De titel van de cd wordt: “Alleen op zondag”. Naast een flink aantal nieuwe songs zal de cd ook nummers van de cd “Eigenlijk jaloers…! ” gaan bevatten.

De bandleden van BRUZ zien zichzelf allereerst als muzikanten die goede muziek willen maken. Ze ervaren het maken van muziek als een fantastisch geschenk van creativiteit. Maar vanuit hun persoonlijke geloofsovertuiging voelt BRUZ zich gedreven om te getuigen van Gods liefde. BRUZ zoekt naar teksten die ook mensen aanspreken die niet elke zondag in de kerk komen. Sommige teksten zijn zelfs behoorlijk kritisch voor kerkgangers. ‘Mensen buiten de kerk leven met dezelfde vragen en emoties als christenen. Maar als je Jezus hebt leren kennen, dan komt alles in een ander licht te staan. We zouden het fantastisch vinden als mensen door onze muziek op zoek gaan naar God.’

24-06-2007
Muziek
https://www.bruz.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies