Kunstenaars in de zending

Een groep christen studenten uit Amerika heeft de laatste twee weken door Italie getourt met openlucht optredens. In een theatrale vorm vertelde het team op een krachtige visuele manier over Jezus die redding biedt. De tour werd door vijf kerken en twee studentenverenigingen ondersteund. Ook op de universiteiten van Rome en Urbino werden creatieve presentaties gegeven. De ‘voorstellingen’ bleken een goed aanknopingspunt voor gesprek.

Kunst(enaars) en zending is voor velen niet de meest voor de hand liggende combinatie.

Toch is creativiteit een geweldig middel in Handen van de Grote Creator. In Operatie Mobilisatie (OM) is volop ruimte voor kunstenaars met hart voor God en de wereld. Er is zelfs een speciale stroming in OM onstaan waarin kunstenaars elkaar vinden en ondersteunen in korte acties wereldwijd. Nieuwsgierig geworden? Check de website van Artslink

Ook OM-Nederland geeft alle ruimte aan creatief talent. Zo werd vanuit OM de spreek- en muziekbediening van OM’er Martin Brand opgezet en tourde onlangs een groep muzikale Noorse jongens door ons land.

Martin: “Kunstenaars zijn vaak mensen die moeite hebben met hele vaste structuren en systemen. Toch is OM een goed georganiseerde beweging waarin ruimte is voor hele verschillende mensen! Ik ben zo dankbaar voor de manier waarop OM jonge creatieve mensen, zoals ook mijzelf, de kans geeft om mee te werken aan Gods koninkrijk!”

01-07-2007
Buitenland
https://www.usa.om.org/OMartslink/site/index.htm

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies