Christelijke zender vervangt Radio 10 Gold op AM

De middengolffrequentie 1008AM van Talpa, waarop momenteel Radio 10 Gold te horen is, is afgelopen maandag (2 juli) verkocht aan GrootNieuwsMedia BV. Door de verkoop van de AM-licentie zal Radio 10 Gold over 3 weken stoppen op de AM en alleen nog via de kabel verder gaan. Daarnaast blijft Radio 10 Gold ook nog uitzenden via de satelliet, Digitenne en internet.

Hans van Vuuren, voormalig redacteur van het jongerenblad Hebbez is een van de medewerkers van dit nieuwe radiostation. De nieuwe eigenaar, GrootNieuwsMedia BV, wil in december officieel met ‘Grootnieuws Radio’ van start gaan via de middengolfzender AM1008. Tot die tijd zal het nieuwe radiostation non-stop muziek uitzenden vanuit een studio in Veenendaal, zo meldt een woordvoerder van het christelijke radiostation.

Eigenaar van ‘Grootnieuws Radio’ is ‘Dorpsbode BV’ dat weer in handen is van F. de Groot, tevens eigenaar van drukkerij De Groot uit Goudriaan. Volgens woordvoerder Arjen de Heer zal ‘Grootnieuws Radio’ op de AM1008 blijven uitzenden met 200kW waardoor het radiostation in bijna heel Nederland te ontvangen is. ‘Grootnieuws Radio’ krijgt geen kabelfrequentie, wel heeft men in de toekomst mogelijk ook interesse in DAB+.

GrootNieuwsMedia BV wil een radiostation realiseren, met veel aandacht voor nieuws dat in christelijke kring relevant wordt geacht. “Hierbij moet gedacht worden aan nieuws uit binnen- en buitenland, zakelijk nieuws en natuurlijk een speciale focus op kerkelijk nieuws. Daarnaast komen er veel opiniërende, informatieve en muzikale programma’s.”

Men richt zich op alle gelovigen, zonder zich exclusief te verbinden aan enige denominatie. “In onze programmering kunt u christenen, messiasbelijdende Joden, Rooms Katholieken en protestantse christenen verwachten. De kern waarin we elkaar zullen vinden bij GrootNieuwsMedia is het geloof in Jezus Christus”.

GrootNieuwsMedia BV wil zendtijd verhuren aan diverse organisaties uit zijn achterban. Deze organisaties zoeken volgens het station vaak naar mogelijkheden om de binding met hun leden / donateurs uit te breiden. Men is van mening dat het beschikken over eigen zendtijd hiertoe een uitstekend middel is. GrootNieuwsMedia BV wil met uitzenden op de radio bereiken, dat het goede bericht van Jezus Christus op de Nederlandse radio te horen blijft. [Radio.NL]

07-07-2007
Buitenland
https://www.grootnieuws.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies