Muziek van Bill Gaither en Homecoming bij GMI

Achter de naam ‘Gaither’ gaat een wereld aan muziek en nostalgie schuil. De muziek van The Gaithers, de Gaither Vocal Band en oprichters Bill en Gloria Gaither wordt de komende maanden hernieuwd in het zonnetje gezet. GMI Music distribueert deze muziek vanaf april. De eerste nieuwe release is ‘Big Sky’ van The Isaacs.

Bill en Gloria Gaither zijn de spil van de Gaither ‘beweging’. Als student richtte Bill in 1956 een zanggroep op die zich richtte op traditionele gospels en die een belangrijke rol heeft gespeeld in zogeheten ‘southern gospel’. Het bleek het begin van een ongekend succesverhaal. Bill werd door de jaren heen bekend om liederen die hij zelf schreef (bijvoorbeeld ‘Omdat Hij Leeft’), om zijn rol als mentor in het leven van tientallen nu bekende artiesten en als onvermoeibare zanger met een grote liefde voor traditionele gospelmuziek. De Gaither Vocal Band (foto), Bill & Gloria Gaither en de ‘Gaither Homecoming’ CD’s en DVD’s zijn begrippen geworden.

Wie verschillende liefhebbers vraagt naar de reden waarom ze de muziek van de Gaithers zo waarderen, zal elke keer weer dezelfde elementen genoemd horen: warmte, nostalgie en het ‘samen zingen’. Vooral de ‘Homecoming’ concerten en video’s hebben een groeiende groep liefhebbers. Dit concept ontstond in 1991, toen Bill Gaither diverse vrienden vroeg mee te zingen op een lied waarmee hij herinneringen en verhalen ophaalde uit voorgaande jaren. Het werd een onvergetelijk concert en concept. Vandaag de dag telt de serie meer dan 100 titels en zijn er tientallen miljoenen van verkocht.

De traditionele gospelmuziek, harmoniezang en de southern gospel tellen vandaag de dag mee als de populairste genres ter wereld. Miljoenen liefhebbers zingen zelf graag mee, herkennen geliefde oude liederen of waarderen de stijl.

Dat zal eens te meer blijken als The Isaacs, een familiegroep die regelmatig te zien en horen is bij ‘Homecoming’ concerten, optreedt in Nederland. Op 19 juni staat de groep, bestaand uit Lily & John Isaac en hun drie kinderen, in Bodegraven en op 22 juni in Zelhem. Hun nieuwe CD ‘Big Sky’ zal dan net uitgebracht zijn.

09-07-2007
Muziek
https://www.gmi.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies