Micha Campagne: Terugblikken en doorgaan

In 2000 hebben regeringen van 189 landen afspraken gemaakt om vóór 2015 de belangrijkste wereldproblemen aan te pakken: de millenniumdoelen. De Micha Campagne roept christenen op om ook hun verantwoordelijkheid te nemen voor de armoede en het onrecht in de wereld, veraf en dichtbij, en aan de slag te gaan. En dat is gebeurd.

Veertig organisaties werden deelnemer en nog eens tien organisaties besloten de Micha Campagne te steunen. Daarnaast deden individuele personen, kerken en scholen mee aan diverse activiteiten. Via de Micha Campagne hebben duizenden christenen informatie gekregen over en zijn zij actief betrokken geraakt bij de thema’s gerechtigheid en recht doen. Zo waren er informatieavonden, publicaties en tv-uitzendingen rondom de Micha Campagne. Er werden lespakketten gemaakt door en voor scholen. Er zijn workshops, seminars en evenementen georganiseerd. En er was tijd voor gebed, bijvoorbeeld via de Micha Zondag en de 8 weken bidden voor Millenniumdoelen.

Ook na 7-7-7 gaat de Micha Campagne door met het motiveren en prikkelen van kerk en samenleving. Het doel is zichtbaar maken dat ‘goed en recht doen’ een essentieel onderdeel is van het geloof in God en het werken aan een betere wereld. Plannen voor de toekomst zijn er genoeg. Marnix Niemeijer licht alvast een tipje van de sluier op: “We hopen onder andere dat we het komende jaar de Micha Zondag weer op de kaart kunnen zetten en dat er een Micha Cursus gerealiseerd zal worden die inspireert en motiveert.”

13-07-2007
Evangelisatie
https://www.michacampagne.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies