Documentaire Hanneke van Dam wint Gouden Crown

De documentaire Journey into the unknown – over het werk van zendelinge Hanneke van Dam in Mongolië – heeft in juli 2007 op het ICVM-filmfestival in Atlanta een Gouden Crown Award gewonnen voor ‘beste documentaire’. Deze documentaire wordt momenteel in Nederland onder meer verkocht via Stichting Eyes and Hands.

Afgelopen jaar werd deze stichting opgericht n.a.v. de reis van de programmamakers naar Mongolië. Eyes and Hands zet zich in Nederland in om een project van Hanneke in Mongolië te kunnen realiseren. De winst van de via de stichting verkochte DVD’s gaat volledig naar het project. Initiatiefnemer en voorzitter Marco van der Straten werkte tot voor kort bij producent Eric Velu Productions: “Deze prijs is een enorme opsteker voor het werk van de stichting én van Hanneke die ‘in de frontlinie’ werkt in het dorp Öndörhaan in Mongolië. We krijgen van mensen die de DVD al hebben gezien veel goede reacties en ook besluiten mensen het project financieel te ondersteunen. Daar zijn we natuurlijk enorm blij mee. We willen graag met Hanneke een leefhuis realiseren in Mongolië van waaruit de lokale christelijke gemeente kan groeien en hulpverleningstaken kan oppakken. En dat is hard nodig, want er is veel nood.” Ook regisseur van de documentaire Eric Velu is blij met de Crown Award: “Het is mijn grootste verlangen dat mensen door het zien van deze documentaire geïnspireerd zullen raken om net als Hanneke hun leven aan God toe te vertrouwen en met Hem hun eigen ‘Journey into the unknown’ maken. De documentaire zal ook in de USA, Canada, Australië, Nieuw Zeeland en India gedistribueerd worden.”

Mensen kunnen het project van Hanneke van Dam in Mongolië steunen door de DVD te bestellen of een financiële bijdrage over te maken. De DVD kan worden besteld door € 17,45 (incl. verzendkosten) over te maken op Postbank 4417334 t.n.v. Stichting Eyes and Hands, Maarssen o.v.v. ‘DVD + het adres’. Op dit nummer is een gift voor het project ook van harte welkom, onder vermelding van ‘gift leefhuis’. Alle informatie is te vinden op www.eyesandhands.nl.

17-07-2007
Buitenland
https://www.eyesandhands.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies