Benefietconcert in Goes steunt 2 projecten

St. de figurant uit Goes organiseert voor de 3e keer een groots muzikaal benefietgebeuren in de Mythe te Goes. Op vrijdag 12 oktober begint het concert om 20.00 uur. Kaarten zijn 7,50 per persoon. Met dit concert wil de stichting 2 projecten steunen waarmee men nauwe contacten heeft.

Een project is het ondersteuningsprogramma voor ROMA kinderen en hun familie in Jagodina, Servië. Een Nederlandse vrouw, Margreet Jans is daar al jaren actief met een Servische staf om ROMA families te helpen. Speciaal de kinderopvang heeft haar hart. Huiswerkbegeleiding, zondagschool, kinderkampen, maar ook jeugdhulp en gevangenisbezoek zijn een aantal pijlers van haar werk.

Het andere doel is het werk van Els van Teijlingen in Oeganda, een goede bekende in het Zeeuwse. Zij heeft 2 opvanghuizen voor kinderen met AIDS. Op het ogenblik zijn ze hard bezig om een lagere school te bouwen en die uit te breiden tot 7 klassen.

Het is de 3e keer dat de Figurant zo’n concert organiseert. Het enige wat terugkeert is een optreden van Theo van Teijlingen, een van de initiatiefnemers van dit concert. Overigens zal hij wel nieuw materiaal spelen, omdat zijn 3e CD die avond wordt gepresenteerd.

Hij zal ook met enkele gastmuzikanten nummers van deze CD ten gehore brengen. Deze troubadour in (concert) zalen en kerken heeft weer een aantal aansprekende nummers opgenomen. Op zijn geheel eigen stijl verwoordt hij zijn gevoel en dat van andere mensen in zijn luisterliedjes. Zijn nieuwe CD “Vertellingen” confronteren met zaken uit je dagelijks bestaan, met geloof en twijfel, met hoop en wanhoop. Rode draad blijft het verhaal van de mensenzoon.

Naast Theo, zullen er 3 andere muzikale optredens zijn.

Het gospelkoor “GLORIFY” uit Middelburg is niet het eerste en beste gospelkoor uit Zeeland. Met een swingend ondersteunende band weten zij uitstekend het gevoel van hun zang over te brengen.

“No Frontiers” is een trio wat in Zeeland wijd en zijd bekend is. Met hun prachtige ballads uit Ierland, Engeland en Amerika weten zij mensen te ontroeren.

“Tovv” zijn 4 jonge muzikanten die instrumentele muziek maken wat gaat van Keltische muziek tot swingende folk en Wereldmuziek.

Naast de muziek zal er ook aandacht worden geschonken aan de projecten die de stichting door dit concert wil steunen. Het concert is geschikt voor alle leeftijden. Reservering wordt aanbevolen, omdat er maar 500 mensen in de Mythe kunnen. Kaarten bij de Mythe of via

Theaterverkoopzeeland.nl of 0900-3300033.

“Goes geeft thuis..” wil mensen vanuit een feestelijk muzikale avond bewust maken dat we kunnen delen in en van onze rijkdom, en dat het ook echt helpt! U bent van harte welkom!

13-09-2007
Muziek
www.defigurant.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies