Cadeaubonnen voor de derde wereld

De afdeling Internationale Ontwikkeling & Samenwerking van het Leger des Heils voelt zich geroepen om ondersteuning, geld en hulpmiddelen te bieden aan hen die dit het hardst nodig hebben, levend in de gemeenschappen in ontwikkelingslanden.

Dit doen ze met vele verschillende projecten gericht op gezondheidszorg, onderwijs, microkredieten, water en milieu, de bestrijding van rampen enz. Allen opgezet en uitgevoerd door lokale medewerkers en gemeenschappen in de landen zelf.

Wat gebeurt er met uw geld?

Van uw gift worden vaak ook die dingen betaald die uw gift succesvol maken. Zo koopt u bij de aanschaf van een waterpomp niet alleen de pomp zelf, maar betaalt u ook de kosten van arbeidsloon, transport en een training hoe de bron te onderhouden. Een klein bedrag wordt soms gebruikt om inwoners van ontwikkelde landen bewust te maken van de behoeften van mensen in armere landen.

Hoe maakt uw geld het verschil?

Iedere gemeenschap is anders en heeft andere behoeften, daarom kan het een enkele keer voorkomen dat uw gift voor iets anders wordt gebruikt wat erg lijkt op wat u hebt gegeven. Zo kan het zijn dat kippen vervangen worden door varkens als dit een betere bron van inkomsten zou blijken te zijn in een bepaalde gemeenschap. In zo een situatie zullen wij uw gift besteden in dezelfde categorie als u uitgekozen hebt.

In onze contacten met mensen van wie we de leefomstandigheden zouden willen verbeteren, merken we dat wij niet altijd de beste methoden daarvoor bedenken. Ze weten zelf heel goed wat ze nodig hebben. Het is dus beter om samen te werken om de armoedecirkel te doorbreken.

Wilt u meer weten?

We zijn betrokken bij een grote verscheidenheid aan initiatieven die geworteld zijn in de leefgemeenschappen en dorpen in de gehele wereld.

Als u meer wilt weten over ons werk, bezoek dan onze website, bel ons even of kom eens langs. We hebben gratis materiaal beschikbaar wat u informeert over ons werk.

Veranderen door te geven

Natuurlijk denkt u goed na over de cadeaus die u geeft. U wilt iets kiezen dat goed past bij de persoon voor wie het bestemd is.

Op desite www.doorgeefbon.nl zult u geschenken vinden die doorgegeven kunnen worden. Deze maken het verschil in het leven van de meest kwetsbare mensen op deze wereld door direct bij te dragen aan praktische oplossingen voor alledaagse problemen. En daarmee ondersteunt u niet alleen iemand in een ontwikkelingsland. Uit deze brochure kunt u namelijk uit zes categorieën “door-geef-bonnen” kiezen om te geven aan vrienden of familie. Er zit vast iets tussen wat perfect past bij degene die u in gedachten hebt!

Geef de door-geef-bon

Zo werkt het:

Stap 1: Kies uw cadeau en bestel online

Stap 2: Wij sturen u een door-geef-bon met kaart om aan iemand te geven

Stap 3: Het echte cadeau is bestemd voor mensen in ontwikkelingslanden

U kunt uw cadeau kiezen uit:

Van het land

Dierenwereld

Koel helder water

Kindertijd

Gezondheid

26-10-2007
Buitenland
https://www.doorgeefbon.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies